Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2012 17:45 - КАК ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ КАШЛИЦАТА, КОГАТО НИ СПОХОДИ?
Автор: sandlih Категория: Рецепти   
Прочетен: 3302 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.09.2012 14:17


    Иде сезонът на кашлиците. Той започва от ранна есен и свършва до късна пролет. Има хора, на които кашлицата създава проблеми през цялото това време. За причините, които я пораждат, няма  да се разпростираме с много обяснения, но който се интересува за повече подробности и има възможности, да отвори многобройните сайтове от световната мрежа. Там има  много обяснения, предоставени от най-признатите здравни специалисти до такива, каквито не сте се и сещали, че могат да знаят нещо по въпроса или какво знае дадена уважавана баба или дядо.
    Общото при всички случаи е, че тази част от организма ни, която "произвежда" кашлицата е дихателната система от белия дроб до гърлото. От последното излиза характерният звук - по-силен или по-слаб, по-глух, по-продължителен и по-кратък, сух или съпроводен с отделяне на влага или по-редки или по-гъсти храчки и т.н. Този звук е сигнала за появата й и за съществуването й. Системите за лечение, в огромното си болшинство, също са известни и се практикуват с повече или по-малко успех от потърпевшите. 

    Задачата, която си поставяме с този текст, е всеки, който бъде споходен от кашлица, винаги да има под ръка, по всяко време и на всяко място, при това безплатен и много лесно приложим,  много мощен и ефикасен инструмент, за да се отърве сам или да отърве близките си, децата си, от тази напаст. Може някой да се чуди, какъв ли е този "инструмент", но за успокоение, веднага обявявам, че това са пръстите на двете му ръце, с които човек може да въздейства на една лесно установима част от своето тяло или това на друг човек (от много малко детенце до 70/80 годишен възрастен). За усилванне на ефикасността на въздействието може (и е препоръчително) да се ползва и по 1 капка от течен евкалиптов балсам.
   Първо да разберем, коя е тази "лесно установима част" от тялото и как лесно и безпроблемно да я намираме на своето тяло и на тялото на малките деца и как да обясним на по-възрастните къде да я намират на своето тяло.Тя е на картинката/схемата :
                                             

Внимателно огледайте схемата и ще забележите черна вертикална линия с точки по нея. Тя започва от половите органи и завършва във вдъбнатината под долната устна на човешкото тяло от нея. Нашата точка е 17, червената с бяло точка в нея. Името й на китайски е “тан-чжун”, което на български означава “средата на гърдите”. Тя е известна още като една от осемте съсредоточия - това на енергията в човешкия организъм.  Всеки човек, без разлика на пол, раса или възраст има тази точка.Как да я намерим на тялото си и как на тялото на малко дете, а и как да обясним на другите възрастни хора сами да си я намират?Има два начина: първият – в областта на т.16 от тази черна линия е разположено “слънчевото сплитане”, а непосредствено над него “мечовидния израстък” на гръдната кост.  От неговия връх тръгвате нагоре по костта и на разстояние от две ширини на палеца ви (в областта на първата прегъвка до нокътя) ще намерите една вдъбнатина на костта. Това е “лесно установимото” място “средата на гърдите”; вторият – прекарвате мислена линия между двете зърна на гърдите си и в мястото, където тя пресече гръдната кост съвпада с по-горе посочената вдлъбнатина на гръдната кост – “лесно установимото” място. За да я намерите на дете приложете същия начин. Когато опипате мястото и сте здрави, ще установите, че в него има болезнена област, която се установява с усещането, като че ли  ви убожда игличка или върха на кабарче. При установяване на по-силна болезненост, значи имате здравословен проблем с белите дробове, перикарда и др. органи. За дете: при опипването не забравяйте да го питате, къде точно го боли в тази вдлъбнатина (то винаги казва къде го боли), а на възрастния човек укажете мястото и го накарайте сам да намери болезнената област. Как да осъществим процедурата на лечението? Тя може да се проведе в два варианта, с или без евкалиптовия балсам. Първи вариант: след първото закашляне и изкашляне, намираме точката и я опипваме. Обикновено, в такива случаи установяваме повишена болезнненост. Веднага натискаме с възглавничката на един от пръстите си  болезненото място (без въртеливи и пулсиращи движения, повишаващ натиск и др.). Този натиск може да продължи от няколко минути до 10-15 минути и зависи от степента на болезненост в точката. Колкото е по-болезнено мястото, толкова е по-продължителен натискът в точката. В този период интензивността на кашлицата спада и спира след няколко такива действия. Вместо с пръст, може да се въздейства и с подходящо заоблен предмет изготвен от лечебен минерал. При всяко закашляне повтаряме процедурата. Втори вариант: след първото закашляне и изкашляне,намираме точката  и я опипваме. Намокряме с течния балсам един от пръстите си и с него леко намазваме болезненото място в точката. След намазването на точката на малко дете, веднага го поставяме да полежи на леглото по корем. Резулатът от въздействието се появява незабавно или след кратък период от време.  Възрастните могат също да прилагат тази част от процедурата.
Това е. Който я прилага, получава неподозирани бонуси. Същата точка може да помага на човек в следните случаи: регулиране на енергийното състояние на организма; сигнализира за нарушения на дейността на перикарда;  при проблеми с намаляване на кърмата при родилките; болести на белите дробове; лечение при алкохолизъм; сърдечни проблеми и такива с перикарда; мастит; тежест в гърдите; задух; пристъпи при бронхиална астма; неспокойни сънища и др.

А
ко при прилагането й получавате желания ефект, не се колебайте да я споделяте с роднини, приятели, близки и други хора. Ако пък установите, че няма очакваните ефекти, не си скъпете труда да споделите за това и обстоятелствата, при които сте ги установили, с коментари към постинга.  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 352532
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930