Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2012 07:09 - ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ЗАБОЛЯВАНИЯТА НА СЧТ
Автор: sandlih Категория: Рецепти   
Прочетен: 2441 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.11.2012 09:10


  • Вирусен хепатит. Вземете жлъчката на младо петле, глътнете я цялата или положена в средата на хляба. Така в течение на 5 дни — 5 жлъчки. Едновремено пийте отвара от сухото вреже на краставици. Както казва народа, клин клин  избива.

   • Цироза на черния дроб — достатъчно опасно заболяване и практически не подаващо се на обичайно лечение. Най-ефикасно от всичко е през м. юни  да се наберат листа от хрян и с тях плътно се напълни 6 литров съд (удобен за съхранение в хладилник), да се залеят с водка/ракия, така че напълно да се закрият листата, да се затвори капака на съда и поставят да престоят 7 дни в долната част на хладилника. Процеденият извлек, през 2-3 слоя марля, се приема по 1 суп. лъжица 3 пъти на ден 30 минути до ядене.

   • За профилактика и лечениа на проблемите, свързани с черния дроб, както на болните, така и здравите се препоръчва следата отвара: цветове от жълт смил/безсмъртниче , мента, корен от ревен  и женско биле, змийско мляко, шипки, всички те взети по-равно и добре счукани/ смлени. 4 суп. лъжици от сместа се залива в термос с 1 л вряща вода, кисне 6-8 часа (през нощта) и се взима по 1 чаша, на малки глътки, 30 минути до ядене в течение на месец. Пие се топло, може с добавка на мед.

 

   • Коктейлът от сок на моркови, цвекло (киснато 1-1,5 часа) и краставици в съотношение 4:1:4 (взема се по 50 мл 2-3 пъти преди ядене) е ефикасно средство при заболявания на черния дроб, жлъчката и простатата. Сокът от краставици помага за извеждане от организма на излишъците от пикочна киселина, които се установяват при заболявания на ставите и гръбначния стълб. Краставиците са прекрасно слабително средство заради голямото количество структурирана вода (95-98%), в тях има много силиций, калий, сяра, които са необходими за поддържане на кожата, косите и зъбите в добро състояние.

   • За нормализиране на преработващата и всмукващата функции на СЧТ е добре да си изградите привичката всяка сутрин, до 7 часа, задължително да изпивате по чаша студена вода (може и гореща). Тази проста процедура помага от жлъчката да се извежда най-гъстия жлъчен секрет, който само води за образуването на камъни в нея, но пък подобрява общото състояние на организма и за избягване на запеците.

   Предпоръчително е като профилактика на образуването на камъни в жлъчката да се използва отвара/извлек от овес.

   Тя се приготовя така: 2 суп. лъжици овес (предварително измити, изсушени и смлени в кафемелачка) се заливат с 0,5 л вряла вода в термос и киснат 3-4 часа. Отварата се използва един ден. За следващия – нова. Такава отвара е подходяща при нарушения във функционирането на червата, особено при децата (даже вместо обичайното хранене), в следоперационен период (вместо с бульони да съсипват болните), в следродовия период, при диабети, алергични разстройства. Употребата на такава отвара много помага за възстановяване на работата на имунната система.

   Сега има повсеместно нашествие на различни хранителни добавки, които са готови  да ви  избавят от всякакви недъзи, при това някои съветват даже да се откажете от физическите упражнения. Ако искате вярвайте, ако не искате, не вярвайте, но ви въвеждат в заблуждения, за да печелят  за сметка на здравето ви. Сама по себе идеята е  добра, за нормално съществуване със здраво тяло яжте всичко, но при болшинството от четящите вероятно то е замърсено и каквото да му добавяте, ендогенната среда си остава. В някаква степен, може да ви стане по-добре, а после? Това споделя д-р И.П. Неумивакин и съветва всички:  да купуват скъпи хранителни добавки може само богатите или мързеливите, но вие, казва moй на обикновените хора, сте умни хора.

   Всичко-навсичко очистите си организма, поддържайте го в ред, ползувайте дадените в книгата му  препоръки (чието заглавие е обявено в по-преден текст-постинг и които на части представям на този блог “sandlih”), и няма да имате проблеми със здравето си. Но ако освен това поискате и да изглеждате и добре, което е похвално независимо от възрастта, използвайте известния овесен кисел на В. К. Изотов - «Русский бальзам».

   Приготвя се така. Взема се 1 пакет овесени ядки (0,5 кг) (в Русия той е известен като “Херкулес”) и 15 суп. лъжици овес и се смилат в кафемелачка. Налейте в 5-литров стъклен съд 3-3,5 л преварена вода, охладена до температурата на прясно издоеното мляко (28-32 °С) и добавете 100 мл айрян/кефир и изсипете овесената смес. Бутилката/дамаджаната се увива, така че тази температура да се съхрани колкото може по-продължително време в течение денонощие. Ако температурата се понижи, то времето на кисненето може да се увеличи с 10 часа. В подходящ удобен съд, прецедете през гевгир съдържимото, като го разбърквате с дървена лъжица. Това, което остане в гевгира, трябва чрез разбъркване да се промие с обикновена студена вода, чието количество 3 пъти превишава обема на овесената смес. Това, което остане, дайте на домашните животни (котката, кучето), те ще ви бъдат благодарни.

   След 16-18 часа в съда се образуват два слоя, горният се отделя с помощта на полиетиленово / гумено маркуче, а бялата люспесто-пихтиеста утайка долу е овесеният концентрат. Разлейте го в стъклени съдове, затворете ги и ги поставете в хладилника. Горният слой се използва за разреждане на сместа при приготвяне на кисела, който също се съхраннява в хладилника. Ако се появи потребност се  вземат 10 лъжички от концентрата, смесват  с 2 чаши студена вода и поставят на слаб огон, разбъркват се и се довеждат до кипене, врат 5 минути, изстудява се кратко време, добавя се сол на вкус, зехтин/олио и се изяждат с черен хляб. Така  приготвеното даже може да ви  замени закуската.

   Ние (това пише д-р Неумивакин, к.м.)  малко изменихме рецептата за приготвяне на овесения кисел. Вземете 0,6-0,7 кг обикновен овес, премийте го добре 2-3 пъти с топла вода, след това го залейте с хладка преварена вода малко над нивото на овеса и го оставете в топло място за 6-8 часа (може за една нощ). Като изтече времето, излейте водата, покрийте овеса с топла и влажна салфетка, покрийте с непромокаемо / мушама, найлон и др./ платно и го оставете така едно денонощие. Прорастналият овес прекарайте през месомелачка. Всичко останало е както при приготовянето на овесения кисел на В. К. Изотов. Струва ни се, че биологичните активни вещества, микроелементи, витамини и други вещества, в така приготвен кисел, са много повече свойствени на овеса.

   Овесеният кисел е лечебна, общоукрепваща, тонизираща напитка, която нормализира обменните процеси, действа подмладяващо на вътрешната среда на организма и отдалечава процесите на стареене. Не си губете парите (пише д-р Неумивакин) за този дето духа, похарчете ги за нещо полезно. Запомнете, в нашата земя има всичко, само не трябва да мързелувате, а сами да се грижите за здравето си и за удължаване на живота си. Най-доброто средство за възстановяване на ферментния, хормоналния и секретиращия ни апарат и нормализирането на чревната ни микрофлора е отварата от овес и овесеният кисел.

   Язвеният/улцерозният/ колит/спазъм е много сериозно заболяване, което трудно се подава на медикаментозно лечение. Заедно с това, ако спазвате правилата за хранене, които са дадени в края на раздела за храненето и използвате следните препоръки, може да се отървете от този недъг.

   Изключете: месната храна (колбаси, месо, консерви и съчетанието на брашно и месо); нишестените храни (изделия от най-ситно смляното брашно, сладкарските изделия, освен меда); алкохолните напитки, газираните напитки типа пепси-, кока-кола, газираната минерална вода; растителната храна в суров вид; не пушете.

   Как да се храните при такива обстоятелства? Придържайте се към разделното хранене; задължително приемайте растителната храна само в задушен вид; зеленчукови сокове, освен доматен; бавно хранене 4-5 пъти на ден; кисел от овесени ядки, трици; по 2-3 бр яйца от падпъдък на гладно.; варена риба (рибена чорба).

   Правете си микроклизми по следната схема:

   През първите 3 дни — вземете 1/3 ч. лъжичка с коприва на чаша вряла вода, след 30 минути отцедете, добавете 50 мл сок от цвекло и след затопляне си направете микроклизма преди сън.

   Следващите 3 дни — вземете 2-3 цветчета от вратига и ги пригответе за микроклизма, както при копривата.

   Следващите 3 дни – вземете 2-3 зърна или половин лист пелин, а останалото е така, както в предищните дни.

   Направете прекъсване от 7 дни, а след това повторете курса до оздравяване.

   В тези дни взимайта през устата си 1/3 ч. лъжичка коприва, може и да се сдъвква и поглъща, през 2 дни същото правете с вратигата и пелина (1/2 листа или 3-4 зърна). Ако счетете, че това е много горчиво, може да покривате растенията в средата на хляба и да ги гълтате, но ако ги дъвчете, то ефектът от използването им би било по-добър.

   Освен това, правете всички упражнения по укрепване на мускулите на корема, тазовата област (този текст е предвиден да бъде един от следващите, к.м.), хидромасаж на корема и общоукрепващи процедури.

   Копривата, пелина, вратигата, ментата са добри стимулиращи средства за СЧТ. Те активизира работата на черния дроб, панкреаса, моториката на червата и отгоре на всичко притежават и бактерицидни свойства.

   Универсално действие притежават аптечните спиртни капки за стомаха, в чиито състав влизат: валериан — 20 мл; пелин — 15 мл; мента— 10 мл; беладоната — 5 мл. Купувайки, обръщайте внимание на състава. Ако в него няма мента, с нея се снабдете отделно и добавете в нужното количество, тъй като присътствието й в тази смес е съществено. Тази капки снемат спазмите на гладката мускулатура, подобряват лошото храносмилане, намаляват спазмите на жлъчните пътища, снемат бъбречните и чернодробните спазми, а също и сърдечно-мозозъчните и даже болките при облитериращ ендартерит (заболяване на артерийте водещо до свиването и затварянето им, болест на Бюргер) и интермитентно накуцване (внезапно появяващи се болки в мускулите както в долните така и в горните крайници). Приемат се с вода от З до 10-15 капки.(продължение)





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 352558
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930