Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2012 22:12 - КАК САМИ ДА ПОЛУЧИМ ПОЛЕЗНА ВОДА
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 6048 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.10.2012 14:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Текстът, който следва, е по д-р И.П. Неумивакин. В мрежата има и други подобни текстове, но в основната си част те малко се отличават от неговия текст. И така. 

Полезната вода ( в текста на д-р Неумивакин на руски език - талая вода  – което означава разтопена от сняг, ледени кристали, и т.н. вода, но с най-важна характеристика – има подредена структура на водните молекули, която, според някои специалисти е много близка до структурата на протоплазмата на клетката, к.м.) се приготвя по следния начин. Обикновената вода от чешмата се нагрява в подходящ съд до стадий « ключ» - около 94-96 оС, когато тя още не кипи, а в нея протича интензивно дегазиране или отделяне на мехурчета от дъното на съда. Тази вода се снема от нагряващия уред и се охлажда под струя студена вода до стайна температура; колкото охлаждането е по-бързо, толкова е по-добре: тя вече е придобила структурираната форма. Но за да увеличите нейния оздравителен и лечебен ефект, е необходимо да я поставите във фризер и по една процедура я замразите, след което да я разтапяте и пиете. 

Но това още не е всичко. Във водата има деутерий, примеси от метали, химични продукти. Деутерият не е много във водата, около 1 г на 100 л вода, но е добре да се отстрани. Освобождаването му става по следния начин. Когато температурата на водата стигне до 3,8–3,5 °C, на стените на съда, където се намира водата, се образуват корички лед (това е точката на замръзване на деутерия), водата трябва да се излее, ледът да се отстрани, а 3/4 от обема от останалата вода отново се замразява. Като правило, водата почва да замръза от стените на съда към центъра му, а в центъра й се образува локвича, в която се намират всички примеси, които трябва да се излее. Ако сте пропуснали този момент и водата напълно е замръзнала, не е беда, вземете малко вряла вода и с малка струйка налейте в центъра на горната повърхност на леда. Получената течност излейте, а останалата част след размразяване може да пиете. За да облекчите работата с денонощната си доза, наливайте така приготвената вода в 1 / 2 л пластмасови бутилки и между употребата на водата ги съхранявайте в хладилника си. При стайна температура такава вода може да запази тези си свойства до денонощие.

Имено таква вода пият столетниците в планините. В нея има минерали във формата на отрицателно заредени колоиди, което ги прави енергонаситени. Ако  лятно време приготвянето на такава вода представлява определена трудност, то зимно време, особенно в мразовитите дни, това не създава такива проблеми и не заема много време.

За интересуващите се от тази вода възниква един важен въпрос, кога и какво количество да пият на ден от такава вода!?  Желателно е да я пиете поне час преди обичайното сутрешно, обедно и вечерно хранене. Минималното количество от пречистената вода, което може да предизвика положителен ефект в организма  на човека е 4-6 г (4-6 мл) на 1 кг тегло. За това колко и каква вода да пиете - в  допълнителен текст.

Водата, за целите на подържане и използване за лечение на различни заболяване, задължително трябва да бъде очистена. Сега за тази цел  се препоръчват различни устройства с филтри. Но ако не разполагате с такива има начини и сами да я очистите.

За да очистите вода в домашни условия може да прилагате следните начини:

•на 1 л обикновена вода добавете по 1–2 ч. лъжчки ябълков оцет, мед и 3–5 капки йод. Микробите не само не могат да се размножават в такава кисела среда, но и загиват след нясколко минути;

• постявете неголямо камъче (или повече) от кремък във водата и  след  3–5 дни тя става чиста. Долният слой от така пречистената вода не бива да се употребява; за постигането на тази цел камъчето или камъчетата  от кремък (обикновено се намират в пясък или в песъчливи почви и са черни с много гладка повърхност) се поставят в 3-5 литров съд и след посочения срок престоялата вода се отточва с помощта на найлоново маркуче в други чисти съдове и след това в празния съд отново налейте вода и така до следващия път. Тази операция може да повтаряте почти безкрайно. Желателно е периодично да измивате камъчетата от отлаганията върху тях.

• даже във вода от блато, в която се натопят листа от калина/офика, става чиста след 3 часа;

•1 ч. лъжика от водороден прекис на 1 л прави водата не само  обеззаразена, но и я обогатява с атомарен кислород;

•чурупките (без ципата) от 2–3 яйца на 3–5 л вода я правят не само чиста, но и наситена калциеви йони.

Когато изпаднете в тежка ситуация и наоколо ви няма,  подходящ за разбирането ви, източник за вода, съществува, един прост народен начин да се определи, може ли или не може да се пие вода из природен водоем, езеро или вир: трябва да се изплюете слюнка във водата и да наблюдавате поведението й на повърхността им, ако тя се разпръсне, смело пийте вода, ако остане във вид на стабилно петнo — бягайте по-далече  от нея. (продължава)





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 352514
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930