Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2012 13:53 - КАКВИ СА ПРИЗНАЦИТЕ НА ОБЕЗВОДНЯВАНЕТО НА ОРГАНИЗМА НИ
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 8588 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 06.10.2012 11:06



Разбира се, от само себе си, че за всеки човек е важно да знае какви са симптомите, които му сигнализират за обезводняването на неговия организъм. По-лесно е  да се каже какво не е, а не да се определи това, което е свързано с недостига на подсолена вода в организма ни. Това се отнася за следните сигнали:

главоболие, световъртеж;

раздразнителност, депресия, повишена уморяемост, безсъние;

отоци под очите, подпухване на лицето, изсъхване  или обратното прекалена мазнина (тлъстина) на кожата;

сърдечно-съдова, бъбречна недостатъчност;

диабет;

нарушения на артериалното налягане;

недостатъчност на отделителната система (бъбреци, пикочен мехур);

заболяванията, свързани с нервната система (множествена склероза, болестите на Паркинсон и Алцхаймер, енцефалопатия и др.;

заболявания на органите на зрението, ушите, носоглътката;

бронхиална астма;

И на болки с различна локализация;

колити, запек;

отичане на краката, спазми/схващания на долните крайници, миастения (чувство за мускулна слабост и лесно уморяване ), усещанне за парене в стъпалата и пръстите на краката, незарасващи рани, тромбофлебит;

артрози, артрити;

всякакви прояви на болести по кожата ни: екземи, псориаз, склеродермия и т. н.;

чувство на горещи вълни при жените в критическия им период.

Изброеното е достатъчно, за да се разбере, че всичко това е само вследствие на недостига на подсолена вода в организма ни. В любознателния читател, сигурно ще възникне вопроса, при какви заболявания може и е необходимо да се приема такава вода, подсолена със сол? Първо, водата трябва да се пие за да не се заболява, а ако вече се е появило някакво отклонение в здравето или заболяване, независимо от  характера му, то първото, за което е  длъжен да помисли болният, е да насити организмът си с  подсолена вода. Това означава, че 1/2 ч. лъжичка сол без връх на 2 и малко повече литра вода на ден е достатъчно за регулиране на водно-солевия  баланс в организма ни и за осигуряване на нормалната му работа.

Какво е изненадващото тук, след како вече знаете, че течността в организма ви съдържа 0,9% сол или 0,9 г на 100 мл, 2 грама натриев хлорид в 2 литра вода е достатъчно на ден, за да се коригира водният баланс в тъканите ви. Заедно  със солта, която се съдържа в хранителните продукти, това представлява дневната норма от 4–5 г. Излишекът  в приемането на сол не е само неуместен, но и опасен заради възможно развитие на отоци. В този случай трябва да прекратите пиенето на подсолена вода и няколко дни просто да пиете повече вода, след което да преминете на едвам подсолена вода: на връхчето на чаена лъжика на водна чаша вода. Можете да си претеглите 2–2,5 г сол, да я изсипвате  в 2 л вода и в този случай приемането на излишек от сол ще бъде просто невъзможно.

Каква е причината да възникват отоци? Официалната медицина, съветва при такова състояние да се пие колкото се може по-малко течности, защото «те така и така са в излишек в организма». Без коментар! Поради това, че в клетката водата е малко, то за попълване на недостига й се използва всяка вода, намираща се извън клетките, а в нея се съдържат много соли (с натрий), които задържат вода. Мембраната на клетките, филтрирайки водата, оставя излишния натрий в тъканите, като с това още повече увеличива отоците, за да ги използва след това като воден запас. Но водата вече е солена, а и клетката достатъчно задръстена с отпадъци, което още повече задълбочава състоянието на болния. Правилният подход е обратния, такъв болен трябва да пие колкото се може повече подсолена вода, която, промивайки организма му, ще извежда излишните соли от клетките и ще отстрани отоците ни.

Колкото повече вода не достига в клетките, толкова по-високо налягане е необходимо, за преодолее мембраната и да се въведе водата в тях, а това вече води до повишаване на кръвното налягане, т.е. до хипертония. Ето защо самата вода, още повече подсолената, в случая се явява най-доброто физиологично пикочогонно средство.

Водата, солта и калия са трите фактора, които регулират съдържанието на водата в организма. Солта регулира съдържанието на водата извън клетката, калият – в нея, а водата извършва промиването на клетката и отстранява токсичните продукти, които се образуват в резултат на нейната дейност. Нарушеното съотношение между натрия и калия отначало предизвиква функционални, а след това и патологични изменения, както в клетката,така и в органа.

Хистаминът е основното вещество, чието произвеждане в организма ни се увеличава с началото на обезводняването и появата на чувството на жажда, и така съдейства да се предотврати загубата на вода в клетката. Знаейки  за това, при различни заболевания, например при бронхиална астма, се назначават антихистаминови препарати. Защо? Обратното, на болния трябва да се препоръча да пие повече подсолена вода, и организмът ни сам  ще регулира концентрацията на водата извън и вътре в клетките, като по такъв начин се отстраняват не само симптомите, но и самата болест.

Повече от  20-годишният опит като народен лечител, основан на медицинско образование, клиническа и амбулаторна практика, споделя д-р Умивакин, го убеждават в това, чв възникването на всяко заболяване е многопланов процес, предизвикан от обезводняването на организма, в основата на което лежи задръстването на неговите клетки , за което свидетелстват следните споменати по-горе признаци:

•нарушаване на работата на СЧТ (запек, диария, миризма на смрад от изпражненията, дисбактериоза, камъни в жлъчката, бъбреците);

•нарушение на обмените процеси (артрити, артрози, остеохондроза, остеопороза);

• различните кожни и алергични проявления, повишена уморяемост, влошаване на паметта и т.н.

Всичко гореказано е резултат на вътрешната интоксикация на цялата съединително-тъканна структура на организма, на която природата е възложила да отговаря за преработването, доставката, оползотворяването и извеждане на продуктите от метаболизма от клетките, което е и същността на нарушеното ни ендоекологично състояние.

Още един път не е излишно да се напомни, че ако не се въведе ред в работата на СЧТ, и на черния дроб, като главен детоксикационен орган, и не се очистят съединително-тъканните структури (кръв, лимфа, междутканната и т.н.) с помощта на водата, то възстановяването на енергетиката на организма и излекуването на човек е невъзможно! (продължение)





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 350636
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031