Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2012 19:07 - ЗАЩО БОЛЕДУВАТ И ОСТАРЯВАТ ХОРАТА ? - 7
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 3026 Коментари: 0 Гласове:
0



Д-р И. П. Неумивакин (продължение

В момента физиология разглежда стареенето като процес на увяхване/изсушаване, когато клетката като че неизбежно трябва да премине през съответните промени: смаляване/свиване, изражданне на съединителната тъкан, намаляване на биохимичните процеси и др.
   Смята се, че нашият мозък, съзнание по време на живота използва само 10% от
възможностите си, но къде са останалите 90% ? Руските мислители от времето на XIX - началото на ХХ век Фьодоров, Константин Циолковски, В. Войно-Ясенецкий и други са доказали, че покрай съзнанието си човека има и душа, свръхсетивно съзнание, което е разположен в подкоровите структури на главния мозък, която винаги е бил разглеждана от материалистите като някакъв си придатък, който не участва във всяка разумна човешка дейност, а само регулира вегето-соматическите функции. Оказва се, че подсъзнанието ни играе не по-малка, ако не и основна роля в живота на човека, защото там се намират тези 90%  възможности на мозъка, които не се използват от човека. За достигане на успех само трябва да се координират съзнанието с покортовите структури на мозъка, които ни свързват с Природата, за да се издигне на ново ниво свръхсъзнанието на човека.
   Едно доказателство за това е на следното:
д-р Джей Глейзър през 1986 г., като проучва свойствата и въздействието върху организма на човека на един от химичните агенти - дехидроепиандростерон (предполага се, че той е свързан със стареенето), посочва, че ако максимумът на количеството на веществото в организма настъпва на 25-годишна възраст, след това към 70 годишната остава около 5%. По време на медитация, нивото на дехидроепиандростерона нараства до 40% или повече, а всяка година с такива занимания, понижава биологичната възраст на човек за цяла година.
   Значителна роля в застаряването
на организма принадлежи на работата на нашето "трето око", което по време на развитието на плода по време на вътрешно-утробния му живот, се превръща в хормоналната епифизна жлеза, така наречената епифиза.
   Мелатонинът
, който се произвежда от епифизната жлеза, е хормон, който регулира всички органи на ендокринната и имунната системи, това са растежа, умствените и физическите характеристики, и много друго. С увеличаване на възрастта, се произвежда по-малко мелатонин, което води до различни заболявания. Установено е, че мелатонинът се произвежда само по време на сън, в състояние на медитация. Ето защо от него има много в слепите хора, които много по-рядко вероятно страдат от рак, високо кръвно налягане, и др. Ако между 4,5 и 9 ч., например, получите  сърдечен пристъп, то за това вината е на мелатонина, от който в организма имате малко или никак. Този хормон, освен това, контролира нормата на други хормони, като естрогена при жените, тъй като техният излишък или недостиг – това вече е рак на гърдата, репродуктивните органи.
   Как да се гарантира, че имате достатъчно мелатонин на всяка възраст, можете да научите от
това, което ще прочете по-надолу в този текст?
   
Следователно напредналата възраст не е болест, а състояние, което зависи от характера на мисленето, съзнанието, насочеността да се удоволетворят основните нужди на човека, когато духовната страна, е изключена от живота, което има разрушителен ефект върху функциите на организма. Промяната само на съзнанието, дори независимо от начина на хранене, на начина на живот могат да донесат равновесие в живота в съответствие със законите на Вселената, Природата (Хармония, Доброта, Милосърдие, Морал и т.н.), както и за постигане на физическо и духовно здраве.
   За да се разбере, к
акво е това болест, трябва да се знае какво е това здраве, а и досега, въпреки многото теории, няма единно мнение по този въпрос. Много изследователи под интегралното понятие здраве, разбират последното като оптималната форма на функциониране на организма, която му предоставя най-доброто приспособяване към околната среда. Но това не казва нищо, за чия сметка става така, какво лежи в основата на първоначалното възникване на заболяването. Преди почти сто години великият руски учен И.И. Мечников е казал, че "човек е  стар, колкото е старата съединителната му тъкан. Оказва се, че нищо не трябвало да се създава, а е било необходимо мъдрите да се заема с разработването на това положение, което би позволило практически да се решат почти всички проблеми, свързани със здравето. Бяхме, по волята на съдбата, (пише д-р Неумивакин, к.м.) в някаква степен не само свидетели, но и участници в разработването на теорията за възникването на заболяванията, които са свързани с недостига на съединителната тъкан, която разви д-р Александър Алексеевич Алексеев. Фактът, че нашият  организъм, ако се разглежда като едно цяло, се състои от два компонента: клетките на органите, които участват в специфична дейност, били те на стомаха, черния дроб, мозъка, сърцето и строма (гр. stroma – основата, върху която се изгражда тъканта, к.м.) - съединителна тъкан. Известно е, че човешкото развитие започва с клетъчното деление, а по-вярно с гените - носителите на наследствената информация. Ако стане нещо макар и с един от гените, клетката се разболява или умира.В резултат на какво може да станат тези промени?                                                      
   Човешк
ият организъм се формира от три зародишни слоя: ектодерма (глава, кожа), ендодерма (вътрешните органи), и мезодермата (съединителната тъкан, чиито основни функции са защита, хранене, опорна и контрактна (съкращаваща, к.м.) дейност). Съединителната тъкан е представена от течната част (кръв, лимфа, плазма, междутъканна, течността на вътрешните кухини, гръбначно-мозъчната течност), твърда часът (кости, хрущяли, влакнестна, мускулна тъкан) и желеобразна част (стави, очите), и т.н. Тъй като организмът се старае да защити работата на органите  от въздействието на токсични вещества, те са най-вече се задържат в съединително-тъканни структури, в които протичат застойни процеси, това е тяхната замърсеност. Имено тук, а това е около 85% от общата маса на тялото, е заложена първопричината за възникване всякакви, в началото на функционалните и след това патологични отклонения, независимо от техните нозологични / клинични форми.
   Водеща
та роля на съединително-тъканните структури лежи не само в създаването и поддържането на функционална дееспособност на органите, но също така и за предаване на информация чрез т.н. вълнови геном (П. П. Гаряев), свързващи метаболитните процеси на организма и външната среда чрез полевите структури. Началото на нарушаване на този процес започва от начина на живот, смесеното хранене, нарушения в работата на СЧТ, ограничената физическа активност и други фактори. Подържането на съединителната система на съответното функционално ниво или възстановяването й с помощта на препоръките, дадени в тези тестове по книгата (на д-р Неумивакин, чието заглавие е обявено в по-предни текстове на този blog, к.м.), може не просто да се отървем от съществуващите, но също толкова важно, да се предотврати възникването на каквито и да  е евентуални заболявания.
   Днес,
от никой вече не се оспорва, че страхът, липсата на уместно поведение, песимизмът, унижението, обидата може да бъде причина за различни заболявания: язва на стомаха, язва на дванадесетопръстника, невроза и т.н. Заедно с това, в някои случаи се наблюдава безпричинна клетъчна смърт, наречена от специалистите "паранекрозис" или "некробиоза" ("есенен листопад" или "есента на живота"). Ако клетките са много и те са станали излишни, се включва програмата за физиологичното им самоубийство. Оказва се, че информационната гибел е програмирана първоначално в ДНК и се осъществява, когато се активират смъртоносните гени (има и такива). В този случай, ДНК се разпада на фрагменти, които се разтварят и се абсорбират / поглъщат. А какво ще стане, ако част от ДНК не се разруши, и протече мутация? За образуването на такива мутации, необходима основа се явява признаването на върховенството на вълновите процеси във Вселената, живата природа, включително и вълновата природа на генома (Казначеев, Гаряев). Лекарят A.K. Чернощеков е отишъл още по-далеч: той експериментално доказа възможността под влиянието на геомагнитните смущения (ГМВ) и магнитни бури (MB), не само възникването на спонтанни мутации, но и прехода на едни форми на микроби, бактерии в други в течение на 2-10 минути, което, по принцип, е невъзможно в лабораторни условия. Ако ние отчетем, че човекът практически е изолиран от електромагнитното поле на Земята, което е причина за неговата рязко намалена енергийна същност, то можем да си представим какво може да се случи, на този фон, в организма: появата на нови форми на микроби, бактерии, или появата на нови болести, и дори в по-вирулентна (инфекциозни) форма.
  Не потвърждава
ли това отново изводите на големия руски учен, преследван у дома (в СССР, к.м.) и признат само в чужбина, А. Л. Чижевски, който доказа за влиянието геомагнитното лъчение на всички проявления на живота на Земята и неговата връзка с появата на болести, епидемии, войни, и така нататък? (Ами това твърдят и китайските мислители от преди новата ера, в постулатите на теорийте на традиционната китайска медицина, “у син”, “чжен цзю”, цигун,  енергийните точки “дан тян”, чакрите на йогите и тибетците, китайския календар, фен шуй и т.н., к.м.)
  Накрая, през последното десетилетие,
все повече се появяват работи, свързани с провеждането на научни изследвания в областта на енергетиката на човешката същност (В. П. Казначеев, В. Сафонов, Д. Верищагин, Е. Лиенцоов, В. Шабетник, А. Мартинов, В. Медяленовский и много други). Тези проучвания, както на теория, така и на практика, показват, че човек е енергоинформационна система, която с нищо не се различава от цялата окръжаваща ни Вселена, която се основава на електромагнитната природа. Колкото по-чисто работи системата (на човека), толкова по-безупречна е неговата електромагнитна природа - аура (присъща на живите обекти), която
при човек трябва да бъде с определена форма и цвят, с изменението на която настъпва болестта. Ето защо, според много автори, включително и наша милост (пише д-р Неумивакин,к.м.), че при всяко заболяване е необходимо да се възстанови аурата, а това означава - да се отстранят всички застойни процеси в организма, всякакви шлаки, които са разсадниците на патологични прояви, като по този начин се възстановява енергетиката, на всички защитни сили на организма, които вече сами могат да се справят с всеки патологичен процес.
   Докосна
хме се върху възгледите за появата на болестите и процесите на стареене само на няколко учени, а то има много други, и всеки от тях сам по себе си е прав, но единно мнение, няма. А простосмъртният тези теории не го греят: той просто иска да бъде здрав. Оказва се, че от преди около 100 години, и дори по-малко, нашите велики физиолози: И. Мечников, И. Павлов, И. Сеченов и други - са ни учили, че организмът ни е единна, цялостна система, в която всичко е взаимосвързано и взаимозависимо, и болести като такива няма, а има състояние. При изпълнение на огромната отговорна работата, свързана с разработването на начини и средства за оказване на медицинска помощ на космонавтите в условията при космическите полети, за база на всички изследвания бяха взети физиологични процеси в организма, а това е - значимостта на кислорода, течностния "конвейер" ултравиолетова светлина в диапазона, в който работи клетката.
   За съжаление, нито един от представителите на съществуващите
академичните школи не споменава за това, а всеки защитава своя тясно-ведомствен възглед на сложните процеси, които протичат в организма, на това многопланово стопанство. Изненадващо е само, че те всички са съгласни за едно нещо: съветите им, независимо от естеството на заболяването, се ограничават до противовъзпалителни, аналгетични / обезболяващи и тонизиращи / общоукрепващи средства, а ако това не сработи - хирургия, химиотерапия и лъчетерапия. Въпреки тези "оригинални" мнения, те получат различни титли, награди, отличия, от които болестите и пациентите не намаляват. Разбира се, за да бъдете здрави, е необходимо съответстващо обществено устройство и желанието на самия човек да бъде здрав.
   
Останалото не е много: споменатото да се съедини с почистване на организма от токсини, да се възстановят окислителните процеси с помощта на кислорода, течностния "конвейр", да се зарежда с енергия на ултравиолетовото лъчение в предложения физиологичен спектър в съчетание с физическа активност ... и да се получи общ ефект за оздравяване, дори и на фона на приемането на фенибут. За съжаление, тази схема, която е предложена от нас (д-р Неумивакин, к.м.), до сега не е потърсена от руското Министерство на здравеопазването.

   Ако се върнем към медицината, то до ден днешен продължава нейното зацикляне, тъй като е насочена към уточняването на диагнозата и разработване на нови, по-мощни лекарства. Все пак, има подходи за превенция и лечение, независимо от тяхната патогенеза, на базата на неспецифични ефекти, които са основани на активирането на имунната система и нормализиране на биоенергетично процеси, което означава, на системата на съединителната тъкан. Така сами с помощта на системата за саморегулиране (с изключение на остри и тежки състояния) ще сме в състояние да си възстановим реда в организма. Разбира се, това изисква познаване на физиологичните процеси и собствените усилия, без които е невъзможно да бъдем здрави. Оказва се, че всичко е в нашите ръце! (продължава)





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 350656
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031