Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2012 07:30 - ЗАЩО БОЛЕДУВАТ И ОСТАРЯВАТ ХОРАТА ? - 6
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 3338 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 16.12.2012 07:39


по д-р И. П. Неумивакин (продължение) Много хора сега са се интересуват от проблема с рака. Теориите за произхода му са доста много, но простият еднозначен отговор не е известен. Само е добре известно, че раковите заболявания, сега това е онкохирургията, лъчелечението, химио- и имунотерапията, които са в безизходица.
Въпреки това, на базата на огромно количество материал, както в САЩ, така и Русия практикуващи лекари са стигнали до заключението, че ракът това е начинът на живот на пациента, и преди всичко е свързан с фактора хранене. Всяка клетка на тялото, в зависимост от предназначението й, живее времето, което е отделено за нея от Природата, както е посочено в по-преден текст със същото заглавие. Така става че, в някакъв момент от своето развитие, в резултат на какъвто и да е фактор, клетката спира да расте и започва да мутира, като променя изпълнението на програмата за саморегулацията си. Тъй като това става в клетка на тялото, това в първоначалния етап на тези променени на клетката, не се възприемат като тя да е чужда на организма, а когато вследствие на възпроизводствения им процес се стигне далече, то вече е твърде късно за адекватна реакция и се формира тумор.
Раковите клетки имат афинитет към твърдата храна (варено, пържено, пушено, мазно, животински протеини), което допринася за подкиселяването на организма, поради постоянната липса на кислород. Установено е, че всяка болест започва, когато тъканта изпитва кислороден глад, за което помага лошо сдъвканата храна, пиенето на течности по време и до 1,5 ч след на хранене (разбира се, отчетено спямо първото блюдо от храната), тъй като последните намаляват концентрацията на храносмилателни сокове в стомаха, черния дроб, панкреаса и от това храната загнива и се вкисва в организма. Имено в тази среда, възникват раковите клетки, и ако тъканите се наситят с кислород, то и процесът на лечение вече е възможен (за което има обяснения в раздела"Препоръки"). Трябва да знаете, че рН на кръвта е нормално да е в границите 7.35-7.45, за венозна кръв и междутъканната течност 7,26-7,38. , и че дори леко изменение на киселинно-алкалния баланс в посока на повишаването на т.н. ацидоза (прокисване), предизвиква рязко спадане на активността в дейността на вътрешноклетъчните процеси, органи и системи на организма, които започват да работят с голямо напрежение и водят до влошаване на самочувствието, намаляване на работоспособността. Или с други думи: колкото повече мръсотия има тялото, толкова по-слабо работи имунната системата, и поради това в процеса се включват различните паразити (същите трихомонади и т.н., които, според Т. Я. Свищова, са и причината на рака, инсулта, инфаркта, и т.н.), така че, заедно със споменатите, организмът се “сдобива” и с появата на болести, независимо от естеството на техните симптоми.
Това, разбира се, е малко по-опростен поглед на сложния процес на възникване на рака, но нашата медицинска практика (на д-р Неумивакин) ми позволява да се съглася с тази гледна точка. Ето защо, ако не се нормализират функциите на стомашно-чревният тракт и по-специално на черният дроб е почти невъзможно да се пребори такава ужасна болест като рака.
На нас ни импонира теорията на хомотоксикологията, която е предложена от немския лекар Г. Рекевег (1955). Той смята, че заболяването е отслабване на защитните (имунните) сили на организма, които не могат да се справят с вътрешните или външните "врагове", в съответствие с наблюдаваните шест етапа:
1. Етап на разделянето, когато всички видове токсини, се отделятат от организма по физиологичен път, регулиран от самия организъм.
2. Етап на реакцията, когато организмът реагира на присъствието им чрез температура, хрема, кашлица, болки, запек, диария, изпотяване, зачервяване, уплътнение, загнояване.
3. Етап на натрупване, преразпределение на голямото количество токсини. Този етап се появява под формата на затлъстяване или загуба на тегло, образуване на липоми, полипи, различни видове брадавици, фиброми.
Това са трите етапа на които организмът все още е способен сам да се справи с възникналите отклонения, тъй като процесът е на ниво от обща тъканна замърсеност с тези токсини. По-нататъшно натрупване на токсини води до промяна в клетъчните структури на органите, което впоследствие може да окаже въздействие на генетично ниво.
4. Етап на насищане. Проявяване, като правило, на субективни симптоми при минимално количество на обективни, когато се поставя диагноза: вегетативна дистония, нарушения на метаболизма, “синдром на умора" и т.н. Този етап се нарича "немия" или "тихия ".
5. Етап на дегенерация и унищожаване, в който вече има обективни доказателства, макар и слаби, но се пак установими при лабораторни изследвания, и по-тежки симптоми.
6. Етап на злокачествените заболявания. Когато шлаките са проникнали във всички структури на тъканите, клетките, течните вещества, кръвта, лимфната и междуклетъчната течност.
Такова явление на жаргон се нарича "помийната яма", когато при протичане на живота, тя се пълни с шлаки / токсини, за които механизмите на преработка постепенно излизат от строя и се разпадат, а как да се отървете от тях, никой не ви учи.
(продължава)




Гласувай:
1



1. shtaparov - Отговор
30.12.2012 10:16
Защото това е генетично заложено в тях и нищо не може да го промени... За съжаление!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 351338
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930