Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2012 22:39 - ОЧИСТВАНЕ НА СТАВИТЕ И ЛЕЧЕНИЕ НАРУШЕНИЯТА ПРИ ОБМЕННИТЕ ПРОЦЕСИ 4 последно
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 3778 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.11.2012 09:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

(последно продължение)

Очистването на ставите се извършва само след като сте си очистили черния дроб!

    Калцият осигурява растежа, развитието и дейността на клетките, усвояването на хранителните вещества,  работата на имунната система, кръвосъсирващата система, кръвообразуването, регулирането на кръвното налягане, блокировката на усвояемостта на наситените мазнини в СЧТ (“лошия холестерин”), неутрализацията на киселините, които се образуват в организма в резултат на обменните процеси. Известно е, че киселините, така както витамините и минералните вещества са необходими на организма, но техният излишък, особено на млечната, пикочната и оцетната киселина, образували се в резултат на разпадането на белтъчините и мазнините, води до разяждане / “корозия” на клетките, тъканите и кръвоносните съдове. За това допринасят месните продукти, печеното, тлъстото, млякото, стреса, слабоподвижния начин на живот, когато органичният калций преминава от органична в неорганична форма.

     Най-достъпен начин за получаване  на органичен калций от организма е от яйчената чурупка (без ципата по нея). Най-добре е смляната на прах яйчена чурупка да се изсипе във вода, като покрай алкализирането на последната, ще я и очисти. Така калцият се усвоява по-добре, отколкото, ако е на прах. Само че такава вода трябва да се пие с добавка от малко лимонов сок. Ако той се предозира, няма никаква опасност за организма. За да се приготви такава вода на 3-литрова бутилка вода са достатъчни чурупките на 2-3 кокоши (най-добре домашни) яйца, от падпъдъци – 8-10 и тя да се използва в продължение на една седмица. След това да се подменят чурупките. Така приготвената вода се пие без да се преварява.

    Много е калцият и в рибените кости: сварявайте главите на рибите до гъст бульон и изяждайте всичко (2-3 пъти седмично).

    Обърнете внимание, че захарта притежава силно окислително действиие, така както и солта, за това хората в напреднала възраст би трябвало да се стараят да изключват тези продукти от менюто си или да използват минимални количества от тях. Не злоупотребявайте и с доматите, те сдържат достатъчно много окисляващи вещества. Колкото повече напредва възрастта, толкова повече, в менюто на човека в такава възраст, да преобладава растителната храна, в т.ч. и корите на цитрусовите плодове, които може да изяжда с мед, и да прави колкото може повече разнообразни движения, особено в малките стави, в съчетание с водни контрастни (топло-студено ) процедури.

     Второ, което не е по-малко важно: костите се “хранят” с кръв от мускулите, които са свързани с тях. Естествено е, че при слабо подвижен начин на живот, ще се нарушава кръвоснабдяването не само на мускулите (от запустяване на капилярите, тези малки, но особено важни “помпи”,  които помагат за помпането на кръвта към сърцето), но и към костите. Ето защо за сетен път е необходимо да се напомни, че физическият труд, спортът, туризмът, утринната гимнастика, са не само лечение, но и профилактика на остеопорозата.

     При остеохондроза и остеопороза. Вземете 6 пресни кокоши яйца с бяла чурупка, поставете ги, заедно с токущо изцеден сок от 10 лимона, в стъклен съд с тъмно стъкло (ако не разполагате, увийте го с черна хартия) и го покрийте с марля. След 7-8 дни чурупката им напълно се е разтворила и в течността се е образувал лимонено кисел калций (калциев цитрат; по-любознателните могат да прочетат за “цикъла на Кребс”). Към сместа се добава по 200 г. мед и коняк (бренди, ракия, балсам), размесват се и се оставят до 3 седмици на тъмно и прохладно място. От този състав се приема  по 1 десертна лъжичка, а след това по 1 суп. лъжица 3 пъти на ден след ядене.  Тази настойка е полезна не само при нарушения на обменните процеси (артрити, артрози, остеохондрози), но и при алергични прояви от различен характер (уртикарии, астма и др.)

     Прекрасно средство за възстановяване на обменните процеси е организма са зърнените продукти.

· Пшеницата. Промийте пшеничени зърна, положете ги на салфетка, залейте ги с топла преварена вода и ги оставете 24 – 36 ч в тъмно място.  След този период те ще поникнат. Измийте ги, отстранете непрораслите зърна, добавете им по малко мед, лимонов сок и комфитюр. Яжте ги, колкото време искате, вместо закуската.

· Овес.  Известно е, че само овесът прави коня красив, силен и здрав, за сметка на съдържащите се в него необходими за организма вещества. Как се ползва би трябвало човек да знае, а ако не знае, не му остава нищо друго освен да се научи.

· Пепел. Мнозина знаят, че пепелта е една от най-добрите торове за растенията (особено за тяхната захарност), заради голямото й съдържание на рзлични микроелементи, но малцина знаят, че може да се употребява за оправяне на здравословни проблеми и от човек и то вътрешно. Пресята пепел (от топола, бреза,ябълка, калина /офика, самодивско дърво/ и др. ) се приема 3 пъти на ден по 1 суп. лъжица 1 час след хранене в продължение на 2 седмици. Прекъсва се 3 седмици. Тази пепел се изсипва в 1 / 2 или 1 чаша вода, разбърква се и се изпива без утайката, ако изпиете и нея, няма нищо страшно. Пепелта се пие при следните показания: остеопороза, нарушаване на обменните процеси, бронхиална астма, като укрепващо средство и т.н.  При това е  желателно да не се употребяват пикантни ястия, солено, домати и плодове с голямо съдържание на калий.

· Полпала (Aerva lanata). Тревисто растение. Напоследък тази трева получи широко разпространение   в някои страни (не в нашата), като на Изток я наричат “царска”. Причината е, че извлекът от нея е  един вид универсално средство за лечение на различни заболявания, а също при нарушения на обмяната на веществата (полиартрит, подагра, остеохондроза и др.), на СЧТ, като болести на черния дроб, бъбреците., язва на стомаха, полипи, явления на артеросклерозата, тумори с различен генезис и т.н. Полпалата очиства добре кръвта и шлаковете, като по този начин нормализира обменните процеси в организма и много друго. Начин за използване: 1 суп. лъжица смляна трева се залива с чаша преварена вода и 15 мин кипи на водна баня, след което се изстудява до топло състояние, прецежда и  изстисква. Отварата се пие топла през тръбичка по 50-100 мл 30-40 мин преди ядене. Разтворът не трябва да попада между зъбите, защото ги поврежда. Най-добре е отварата да се приготвя в количество от 2-3 чаши (повече не е необходимо)  и се съхранява в термос. Приема се 2-3 пъти на ден, курсът продължава 10 дни, което означава  потебност от около 70 г трева, прекъсването до следващ курс (ако е необходим) е половин година. При напреднало заболяване, отварата се пие през 3 часа, като в този случай е необходима 100 г трева.

· Рецепта за младост. По 1 чаша сок от моркови, цвекло и черна ряпа се смесва с 1 л водка/ракия, добавя се 1 чаша мед и така престоява 2 седмици в плътно затворен съд Пие се по 30 мл (2 суп. лъжици) 3 пъти на ден преди ядене.

· Много грижи създава, особено на децата и родителите им, т.н. диатеза (конституционна склонност към заболявания или аномалия)  от алергичен произход. Ето една старинна рецепта: сварете до твърдо прясно яйце, обелете му чурупката и грижливо отстранете ципата й. Сушете тази чурупка 2-3 часа (не на огън и под преки слънчеви лъчи). Счукайте я в порцеланово хаванче до пудра (но не до дребен прах). На децата от 6 месеца до 1 годинка от тази пудра се дава на върха на ножа, от 1 до 3 години – 2 пъти повече, а на тези от 5 до 7 години половината от нея. Преди да се даде на детето, върху пудрата трябва да се капнат няколко капки лимонов сок, тъй като последният превръща калцият и другите вещества в пудрата от чурупката, във форма, която добре се усвоява от организма. Това се прави ежедневно от един до няколко месеца. Методът е абсолютно безвреден. Резултатът е, че впоследствие в организма на тези деца няма да има никаква реакция от тези продукти, които са предизвиквали диатезата.

 

·   Смачкайте чесън, положете кашицата заедно със сока в марля от 4-5 слоя и с нея, като тампон, за през нощта го втрийте в гръбнака от шията до опашката. Този начин помага да се снемат алергичните прояви.

На вниманието на притежателите на коне и конюшни и на страдащите от полиартрит. Първите - да осигуряват условията за лечението, а вторите - да се лекуват.  Една от старите народни рецепти за лечението на полиартрита е престояването във “вана” от конски тор (стига болният да не се гнуси и изтърпява миризмата на конския тор). В купчина конски тор се прави яма, болният влиза в нея и там престоява от 30 мин до 1 час. След това си взема вана с вода, подсолена с морска сол.  След ваната, болният се увива и си ляга в постеля. Такива “вани” трябва да се направят не по-малко от 10, но след 2-3-та облекчението е на лице. Тази тор може да се използва няколко пъти, но по-ефективно е ползването на свежа тор.  (край)




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 350637
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031