Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2012 22:38 - НЯКОЛКО ОБЩИ ПРЕПОРЪКИ
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 2684 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.11.2012 22:20



(това са препоръките на д-р И.П. Неумивакин, който в съавторство със съпругата си Л.С. Неумивакина, е дал в глава “НЕСКОЛЬКО ОБЩИХ РЕКОМЕНДАЦИИ” в книгата им “Эндоэкология и здоровя”, Изд.2-е прераб.и доп.- СПб.: Издательство “ДИЛЯ”. 2010 и споменати в предния текст “За мъжете – може ли …” )

В качеството на профилактично средство практически за предпазване от всички болести и, разбира се, за лечение ползвайте тази рецепта:  

Накълцайте 5 суп. лъжици борови иглички; Добавете към тях по 2 суп. лъжици накълцани шипки и люспи от лук; Поставете всичко в 1 л вода и го кипнете, още 10 минути го варете на бавен огън; Оставете го да престои в течение на една нощ в термос, изцедете го с преса и го пийте затоплено вместо вода; Преди  употреба може да добавите по малко мед и лимонов сок.

 Тази  рецепта е полезна при следните състояния: миопатия (различни заболяваниия на мускулите), артеросклероза, всички болести запушващи различните кръвоносни съдове, различните заболявания на сърдечно-съдовата система, нервни атрофии, контрактури (ограничения в движенията на ставите), тумори и т.н.

 В допълнение към целия комплекс от рецепти за по-бързо извеждане на соли от организма, подобряване на лимфо- и кръвообращението използвайте следната водна баня във вана. На една топла вана се сипва 1 пакет? сол, може да добавите 10-20 капки борово масло, шепа мюсли или брашно от овес (“херкулес”). Във ваната се лежи 10-15 минути. След това се престоява във ваната до пълното изтичане на водата. Загърнете се в чаршав, престойте така 20-30 минути, след което се облейте с топла вода без сапун/шампоан. Това се прави 2 пъти в седмицата в продължение на месец.

 Много добра рецепта за извеждане на токсините от организма ни е следната: вземайте по 1 ч. лъжичка мед, лимонов сок и дървено масло 1-2 пъти на гладно.

             При висока температура използвайте следния метод за излекуване. Изпийте чаша преварена вода с малина и мед. Подгответе си постелята като: разстелете топло одеяло, бархетен и памучен чаршаф. Вземете още един памучен чаршаф, намокрете го със студена вода, изцедете го добре, разстелете го на сухия чаршаф. Съблечете се, легнете на мокрия чаршаф и бързо се завийте, след това в сухия, в бархетния и топлото одеяло. След 1-1,5 часа  се преоблечете в сухо бельо, в чорапите си сложете малко горчица — и легнете да спите. Сутринта всичко ще бъде на ред. 

 По-щадящ начин е разтриването с чаршаф, последователно намокрен с гореща, топла и хладка вода. Това е особено полезно да се прави при деца с остри простудни заболявания, бронхити, неврози и други подобни състояния.

               При изтощение или малокръвие да се вземе 400 г сланина/тлъстина от вътрешности и 6 големи зелени ябълки, да се нарежат на ситно, смесят и задушават във фурна на бавен огън, за да не прегорят. След това да се смелят до бяло 12 жълтъци от яйца и чаша захар и се добави 400 г мед с лимонов сок (или лимонена киселина на върха на ножа). Полученото от сланината и ябълките процедете през сито и всичко да се смеси. С нея да се намазва филия черен хляб и да се изяжда 3-4 пъти на ден с топъл билков чай.

Ето една много добре общоукрепваща рецепта и, което е особено важно, при нарушена работа на СЧТ. Вземете 10 кокоши яйца ( най-добре да са от селски двор) и 1 безсолно краве масло, 0,5 кг мед и 250 мл кисело мляко. Всичко се смесва и поставя на топло място до тогава, докато не се разтворят чурупките на яйцата. Сместта се размесва добре и от нея се взема по 1 суп. лъжица 3 пъти на ден преди храна. 

                Общоукрепващ чеснов-лимонен еликсир (за очистване на чревния тракт, кръвоносните съдове, очистването от тромби, повишаване на имунитета и др.; противопоказания при язва на стомаха, на дванадесетопръстника и гастрит,). Вземете 4 големи лимона, разрежете ги на резенчета (не отделяйте корите, а само семките). Обелете скилидките от 3-4 чесъна. Прекарайте всичко през месомелачка и го изсипете в 3-литров съд и залейте с преварена студена вода. Запушете съда и го оставете на тъмно място за 3 дни. Прецедете и вземайте по 50-100 мл преди храна, а 30 минути преди това изпивайте по чаша гореща вода. Пийте колкото искате, особено през есенно-зимния период.

                Който иска да достигне дълголетие в живота си трябва ежедневно да изяжда по едно листче от змийско мляко (Chelidonium).

                При атеросклероза и други заболявания в напреднала възраст често се наблюдава световъртеж. Трябва да се вземат 10 тънкокори лимона, 10 средни глави чесъна, да се прекарат през месомелачка, да се добави 0,5 кг мед и сместа да се остави на хладно и тъмно място 5 дни. Да се взема нощем по 4 ч. лъжички, като се оставя бавно да се топи в устата. 

               При астенични състояния, понижение на хемоглобина:

   • залейте 50 г стафиди с кипяща вода и ги оставете да престоят една нощ, сутринта ги изяще.

   • известният хирург академик Н. Амосов препоръчвал следната смес: от по една чаша стафиди, орехи, мед и сока от един лимон (може с корите, прекарани през месомелачка). Взема се по 1 суп. лъжица 3 пъти на ден преди храна. Изяждайте по 1-2 ябълки на ден. За да увеличите образуването в тях на желязото за през нощта ги пробийте на няколко места ябълките с гвоздей. Изолзвайте гвоздейте колкото е възможно по-дълго, така че те да станат ръждиви, това даже е по-добре. За предпочитане са ябълките със зелена кора.

              Удивителен е светът на хората увлечени със страст в работата си. Така, доктор Г. А. Капустин, бидейки инвалид, предложил оригинален метод за лечение на заболяванията на обменните процеси, прекомерно увеличаване на части от тялото, тумори на различните органи, сърдечно-съдовата, нервната и дихателните системи, СЧТ, женската и мъжката полови сфери, органите на слуха и зрението. Взема се прясно селско кокоше яйце. Още по-добре е да бъде от пъдпъдък, което е за предпочитане, тъй като те винаги са стерилни и може да се използват даже от магазина. Обрабоват се на ръка, както преди операция, а то си е и малка хирургична операция, тъй като яйцето се дезинфинктира със сапун и спирт. Чурупката на яйцето се разтваря със стерилна шпатула  и съдържанието му се прехвърля в стерилна чаша, в която, със същата шпатула (или стерилна бъркалка),  всичко най-грижливо се разбърква, до хомогенна смес. След това се добавя физиологичен разтвор 1:3, разбира се също стерилен, приготовен в аптека, и отново се разбърква пак до еднородна маса, приличаща на мляко с жълтеникав цвят. Така дозираната смес се вкарва със стерилен шприц в средната трета на външната страна на бедрото, което преди инжекцията се обрабатва със спирт. След инжекцията, мястото отново се обработва със спирт и се превързва със суха превръзка. Сместа се употребява максимум не по-късно от 2 часа след приготовянето й, а най-добре е веднага, при съблюдаване на стерилните условия на съдържанието на сместта.

            Дозировка, в мл : за деца до 1 година — 0,5; от 1 до 2 години — 1,0; от 2 до 4 години — 1,5; от 4 до 6 години — 2,0; от 6 до 8 години — 3,0; от 8 до 10 години — 3,5; от 10 до 12 години — 4,0; по-големи от 12 години— 4,5; след 18 години — 5,0.

           Предложената методика авторът е приложил най-напред на самия себе си, а след това, като оздравял и на други болни. При спазване на посочената методика авторът не е  наблюдал каквито и да било осложнения и загноявания.

   





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 351526
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930