Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2012 22:15 - ЗА МЪЖЕТЕ - МОЖЕ ЛИ ДА СЕ СПРАВИМ С ПРОСТАТИТА И АДЕНОМА?
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 4394 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.10.2012 22:36



     Всяко нещо идва с времето си. Така в живота на мъжете идва и времето, когато, като че из невиделица, на главата на някои от тях да се стовари диагнозата на лекаря-специалист – “имате простатит” или “имате аденом” на простатата.  Тогава …?!  С текста, по д-р И.П.Неумивакин, който следва, ще се постараем да подпомогнем интересуващите се мъже-читатели, а защо не и техните близки, как да се предпазват от “стоварването на главите им” на  такива диагнози и лично те какви мерки могат да предприемат за да запазят и подържат в нормални параметри своето здравно състояние.

      Първо трябва да се докосне такъв немаловажен въпрос, като този за ролята на простатата, известна още като «второто сърце» в живота и здравето на мъжете.   Какво представлява тя? Това е нехормонален орган, чиято основна функция се явява изработване на секрет, който стимулира работата на тези части от половата система на мъжа, в които, след еякуляция, живеят сперматозоидите. Оказва се, че в малки дози секретът на простатата възбужда, а в големи — угнетява секрецията в споменатите части. Изследване на И. М. Порудомински обяснява това, че при честите полови актове заедно с еякулата се изхвърля много от секрета на простатата и в кръвта се адсорбира само малко от неговото количество. Въздържането, намаляването на половата активност довеждат до усилено постъпване на секрета от простатата в кръвта, което, на свой ред, затормозва дейността на тази част от половата система на мъжа.

   Простата е разположена под пикочния мехур, между лонното съчленение (срамната кост) и правото черво. През средата на нейната предна част преминава канала от пикочния мехур, в който се вливат нейните семепроводни канали. Величината й е с размера на кестен, а формата - във вид на две зърна от грозде.

    Простатата, е нежен орган, когото може да «обиди» всеки, който  може от съседите й, били те възпалителен процес в правото черво, пикочния мехур, запек, наличието на фекални камъни във възходящия отдел на дебелото черво, постоянната препълненост на пикочния мехур поради чувството за лъжлив срам за своевременното му опразване и т.н. Изменението в простатата е тясно свързано с нервно-хормоналния процес, в който са въвлечени, в сложна верига, и гръбначномозъчните центрове, които са свързани с центровете за ерекция и еякулация

   Функционалните разстройства или възпалението на простатата — простатит — представляват затруднение в уринирането, освобождаването от изпражнения, стрелящи, кратковременни или постоянни болки в областта на перинеума, безпричинна раздразнителност, неувереност при възможността от контакта, близост с жена и т.н.

   И на края, аденома на простатата. Небрежното, лекомислено отношение към този, който ни се струва, мъничък, но важен орган — споменатото по-горе «второто сърце» при  мъжете — ще ни излезе доста скъпо, че  и “през носа”: защото лечението  със средствата, препоръчвани от официалната медицина, е практически невъзможно (аденомът се лекува само по оперативен път), а това означава  загуба на една от радостите на живота, понижаване на работоспособността ни, невъзможност за близост с жена и т.н..

   Простатата е  част от общата система на организма на мъжа, и за това е много по-добре това заболяване да се предотвратява, от колкото да се  лекува. Необходимо е да се знае, какво не обича простатата, а то е: злоупотребата с алкохола, печеното, тлъстото, острите и солени блюда, пушени меса, изделия от брашно с по-висока степен на мелене, ограничено движение и т.н. Може още да се добави, че заболяванията на простатата се лекуват успешно и без химически лекарствени средства и хирургически намеси при прилагане на здравословен начин на живот и спазване на препоръките, които авторът И.П. Неумивакин, в съавторство със съпругата си Л.С. Неумивакина, е дал в глава “НЕСКОЛЬКО ОБЩИХ РЕКОМЕНДАЦИИ” в книгата му “Эндоэкология и здоровя”, Изд.2-е прераб.и доп.- СПб.: Издательство “ДИЛЯ”. 2010

    Основната причина за тези заболявания се корени в лошата работа на СЧТ, натрупаните в него отпадъци от фекалиите, бавните и застояли явления в малкия таз. За  това никакво лечение няма да помогне на човек, докато не се очисти черния дроб, не се нормализира работата на чревния тракт и той не се придържа към препоръчания, в по-предните постинги, режим на хранене.

   Какво да правят мъжете за да предовратят появата на споменатите диагнози?

   Постарайте се да използвате всеки удобен момент, за да правите следните упражнения: седейки или лежайки еднократно или постепенно (задържайки 3-5 сек, с придобиванне на опит) , стягайте правото си черво навътре с мускулите си на таза и после постепенно се отпускайте. Научете се да стягате само корена на пениса си, задържайки го 3-5 секунди, и го отпуснете.

    Добре подейства ежедневното използване на контрастни компреси в областта между ануса и пениса:  сменяйте през 30-40 секунди хавлиена кърпа намокрена с гореща вода с друга кърпа, намокрена със студена вода; цялата процедура протича  5-8 минути. След акта на дефекацията, задължително се измивайте със студена вода.

   При заболяване на простатата пушенето трябва да престане, а пиенето на алкохол решително да се ограничи, ако се налага все пак да се употреби, то да бъде само на сухи вина.

   • Употребявайте повече растителна храна, особено магданоз. Пийте отвара от младите листа на боровинки, или касис, или двете заедно (10-15 г на 0,5 л кипяща вода, след изстиването й от отварата да се пие по половин чаша З пъти на ден). Пие се само свежо приготвена отвара.

   • Добра е отварата от плодовете на шипката (2 суп. лъжици от смляни плодове се поставят в 0,5 л кипяща вода, кипят 10 минути и се оставят в емайлиран съд в течение на денонощие, след това от извлека се приема по половин чаша 2 пъти на ден след хранене). Ако шипките ще престоят 2-3 часа, тогава отварата се приема до 3 пъти на ден.

   • Плодовете  от конски кестен се разтрошават, от коричката се събира 50 г, залива се с 0,5 л водка/ракия и престоява 10 дни. Изцежда се, извлекът се съхранява в хладилника. Вземат се по 30 капки на 50 мл вода 2 пъти на ден, сутрин и вечер, до половин час преди храненето. Прилага се 20 дни, следва 10 дни почивка, до като не се използва всичкият извлек. Тази настойка е полезна и при хемороиди, хипертония, тромбофлебити, варикозно разширение на вените и т.н.

   • Вземете зелени орехи и ги нарежете, запълнете с тях 1/3 от бутилка (за шампанско) и я залейте с керосин. Оставете ги да престоят 2 седмици, и сутрин и вечер приемайте по 1 ч. лъжичка до 30 минути преди храна, с допиване на вода.

   • В март или април, когато тръгне сока, съберете 700 г кора от топола / трепетлика, желателно е от тънките клонки, изсъхнали във фурна, смелете я, залейте я с 200 мл водка / ракия и оставете да престои 2 седмици на тъмно място. Прецедете я, отцедете я и вземайте преди хранене по 20 капки от нея 3 пъти на ден. Капките най-добре сипвайте в супена лъжица с водка / ракия. В друго време на годината ползвайте по 150 г от същите кори и постъпвайте по същия начин.

   • В 1-я ден сутринта 1 час преди закуска изяще една средно голяма глава лук, без нищо друго. На 2-я ден — половин чаша тиквени семки (без люспи), изсъхнали по естествен начин, прекарайте заедно с корите през месомелачка, залейте я с половин чаша вода и я изяще (или изпийте). На 3-я ден изяще половин чаша ядки от орехи, и така в продължение на 3 месеца, редувайте лук, семки, орехи.

   • Пресен лук — яжте колкото можете повече и по-дълго. Д-р Неумивакин съобщава за следния случай в практиката, един болен за 1 месец изял 3 кг такъв лук, и му отминали всички явления с простата.

   • Очистете тиквени семки и ги намачкайте, освободете ги от люспи и заедно с  корите ги прекартайте през месомелачка. Изсипете 2-3 ч. лъжчки от тях в  половин чаша вода,отделете изплувалото отгоре, а водата със семките изпийте. Това правете, колкото искате. В тиквените семки има цинк, без който простатата не може да функционира нормално.

   • 20-25 карамфилчета (подправка) на 1 л вряла вода се държат една нощ в термос. Пие се 10 дни по половин чаша 4 пъти на ден  30 минути преди хранене и преди сън.

   При простатит и аденом много лечители използват керосин. Сам по себе си керосинът не е вреден, но е най-добре да го прекарате през активен въглен, което намалява нивото на въглеводородите, които са вредни за организма. Най-добре е да се приема дистилиран керосин. При температура 100-150 °С се изпаряват вредните вещества от състава му. Дистилиран керосин се приготвя така. В не голяма тенжера се налива 1 л керосин,  поставяте я на дервена подложка в голяма тенжера, запълнена с вода. Тенжерата (голямата с водата) се затваря с обърнат капак, в който се налива студедна вода или се подрежда лед, така процесът на дистилация протича по-активно. От 1 л керосин се получава 350-400 мл дистилат, който ще плава над водата. Приемайте по 1-2 капки на чаша чай 2-3 пъти на ден в течение на  4-5 седмици. Или на 1/3 чаша  топла вода се добавя по   1 ч. лъжичка мед и керосин. Приема се по 1 ч. лъжичка преди хранене 3 пъти на ден пак 4-5 седмици. Странични явления няма, освен понякога повръщания, които могат да възникнат след първите приемания на така приготвения препарат.

 

За йогите “Нездравето” е мярка за невежеството на човек.  

 

  (Текстът е по д-р И.П. Неумивакин, създателят на космическата медицина и хранене )





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 350673
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031