Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2012 10:35 - ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ЗАБОЛЯВАНИЯТА НА СЧТ 2
Автор: sandlih Категория: Рецепти   
Прочетен: 5289 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.11.2012 09:29


(продължение)

Дисбактериозата е нарушение на микроекологията, когато условно-патогенната микрофлора е повече от нормалната, нарушаване на водно-солевия обмен, анемия, дисфункция на СЧТ, черния дроб, бъбреците, панкреаса, злокачествени новообразования и други разстройства. Практически нарушенията на дейността на СЧТ винаги се съпровожда от явлението дисбактериоза — в СЧТ няма нормална микрофлора, а само гнилостни и ферментационни процеси причинявани от: гъбите кандидии, дрождовите гъби, стафилококите и т.н. В резултат на дисбактериозата, особено при децата протича допълнително интоксикация/самоотравяне на организма за сметка на  продуктите на дейността на патогенната микрофлора.

   При съществуващата (в Русия, по д-р Неумивакин) система на акушерство, например, дават новороденото да се сложи на гърдите на майката, в най-добрия случай няколко часа след раждането, а понякога и след няколко дни, до това време лечението на стафилококовата инфекция с антибиотици извежда от строя физиологичната му флора, и изписват това новородено, по някои данни, вече с така нареченото явление дисбактериоза (99% от случаите). Нормалната микрофлора на чревния тракт не само води до разграждането на храната, но от нея зависи също и синтеза на витамините, аминокиселините, хормоните, стартирането на имунната система, ѕ от която се намира в СЧТ, и т.н. Имено тук е поставено началото на дефицита на имунитет, освен това, при отсътствие на нормална микрофлора в червата, храната гние, а отделилите се токсичните продукти, попадат в кръвта и лимфата и от тях се всмукват в отделните органи и в края на краищата предизвикват автоинтоксикация/ самоотравяне в организма на отрочето. Един от знаещите на проблемите в ролята на СЧТ за развитието на различните заболявания, а това са повече от 90% от заболяванията, дмн А. П. Хачатрян пише следното: «Човекът е подобен на дървото, само корните му се намират в организма му, в чревния тракт. От това, какви “торове” попадат там, как ние се грижим за “тях”, зависи дали целият организм, цялото дърво, ще бъде цветущо или болно с повяхнали или изсъхнали листа. Нито на един добър стопанин не му идва на ум в главата да възстановява изсъвхащите листа, той преди всичко се грижи за корените, наторявайки почвата. Лекарите често лекуват и се стараят да поправят “листата”, а не “кореновата система”, която е причината на заболяването». По-добре не можеш да го кажеш.

   Оказва се, че чревните пръчици / ешерихия коли в чревния тракт притежават удивителна способност: те може да служат за диагностичен тест за наличието на онкозаболявания в организма, когато още няма видими клинични прояви. Методиката е достатъчно проста. От фекалиите на пациента се отсяват тези  чревни пръчици / ешерехия коли, поставят се в хранителна среда, в която се намира култура от ракови клетки. Тези пръчици в здравия човек  унищожават раковите клетки, до като в същото време при чревната флора на болния те са пасивни към такава култура.

   Оказва се, че на мембраната на здравата чревна пръчица има своеобразни камшичета, които, зацепвайки се към мембраната на болната клетка, отделят специфичен фермент, който разрушава поразената клетка. Професор Шахломов, открил това явление, решава следната задача: отделя фермент от чревните пръчици (в естествени условия той е в малки количества) на здравия човек и го използва за лечение на раково болните. Остава още малко: но няма пари на по-нататашно изследване.

   Причината за развитие на дисбактериозата при новороденото се крие и в това, че, както е доказано от професор Я. Д. Витебски, в него все още не е оформен клапана (илеоцекалния) между тънкото и дебелото черво, от което в тънкото се прехвърля микробна флора, която пък за него е патогенна. От това обстятелство възниват диатезата, алергичните реакции, лекарствената непоносимост и т.н.

   • Добро средство за нормализиране на дейността на лигавицата на  СЧТ и възстановяване на микрофлората на чревния тракт е тази рецепта: вземете 3 л подквасено мляко, към него добавете 1 чаша захар, 1 чаена лъжичка сметана и 1 чаша листа от змийско мляко, което трябва да сложите в марлена торбичка и прикрепете с някаква тежест (за да не изплува), дръжте всичко при стайна температура не по-малко от 2 седмици. Змийското мляко изхвърлете, а полученото, изцедете, намачкайте бучките с дървена лъжица и пийте по 100 мл 2 пъти на ден преди храна и го дръжте в хладилник. Този обем, който сте изпили през деня, вечерта допълнете с разтвор на 1 суп. лъжица захар в чаша вода, и сместа за утрото ще бъде отново готова за употреба. Такива добавки се правят 5 дни, а след това може да изпиете разтвора до край. В началото може да има къркорене и подуване в корема, но след това всичко преминава, но работа на чревния тракт се нормализира.

   • За нормализиране на чревната флора, която поради гнилостни микроби не може да изпълнява своите функции, служат киселомлечните продукти. Сама по себе си млечната киселина не само стимулира секретирането на жлезите на стомаха, червата, но и снабдява организма с ферменти, микроелементи и витамини. Здравата микрофлора на червата, това са лактобацилите и бифидобактериите (“разделените на две”), които преобладават в чревния тракт при употребата на киселомлечни продукти, например при абхазите, всред които има много дълголетници(, а защо не и у нас със световно известната лактобактерикус и нашите дълголетници). За да си приготовите сами такива полезни продукти, йогурт (извара, сурватка, мътеница) е най-добре от всичко да се използува натурално мляко, със запазени всички витамини, ферменти и полезни бактерии, което след 1-2 дни вкисва, и се смесва с всякакви горски плодове.

   В сурватката, независимо от ниското съдържание на белтъчини, са съхранени всички незаменими аминокиселини, а това означава регенерация на белтъчините в черния дроб, образуването на хемоглобина и плазмата на кръвта. От млякото в нея преминават всички витамини, соли, микроелементи, органични киселини (млечна, лимонена, нуклеинова, оцетна, мравчена, пропионова, маслена). Освен това, даже при преработване на недоброкачествено мляко, в това число и с радиоактивен фон, сурватката остава абсолютно доброкачествена.

   Мътеницата също притежава всички изброени свойства и е особено полезна при атеросклероза, хипертония, захарен диабет, затлъстяване. Сурватката и мътеницата се използват за приготовяне на предястия, как основа за приготвяна на кефир (подобен на известния айрян, но не съвсем, за приготвянето му се ползва тибетска гъба) и кисело мляко.

   Приготвяне на кефир в домашни условия: 1 л мляко се кипва, снема се от огъня и се изстудява до стайна температура, добавя се 50 мл от предваритлно приготвен кефир, размесва се и се оставя да се кваси една нощ. Сутринта го поставете в хладилника и добавете в него горски плодове или билки и ги оставете да киснат 8-10 часа. След това не забравяйте да оставите 50 мл от приготовения от вас кефир за последваща закваска.

   • Ферментационните смеси (д-р Неумивакин коментира продукти на руския пазар) «Наринэ» (биологически активна хранителна добавка с желязо и цинк), «Фитофлор» (не е известно тор ли е или някакъв препарат за коне),«Фервитал» (термично обработена култура на винени дрожди – Sassharamyces vini Т-80, отгледана на сурова растителност в стерилни условия, предназначен за профилактика и лечение на дисбактериоза, диспепсия, гастрити, ентероколити, болести на черния дроб и панкреаса, язвена болест, чревни токсикоинфекций и интоксикаций, нарушения на обмена на веществата, алергични реакции, в т.ч. предизвикани от медикоментозни препарати, хронични инфекционни и възпалителни процеси.) и др. са прекрасно средство за нормализиране на микрофлората на чревния тракт.

   • Добро средство за борба с дисбактериозата е чесънът — единственият продукт, в който се съдържа изключително много германий, който укрепва СЧТ и клапанния апарат на сърдечно-съдовата система, а също обвивките на периневралните клетки (, които изграждат някои от рецепторите на нервните клетки); притежава изразено антихолестериново действие. На нощ се изяжда по 1 скилидка чесън или стрък пресен лук. За да се избегне неприятната миризма, скилидката от чесъна трябва да се смачка добре, сложи/увие в залък от средата на черен хляб и да се глътне. Това да се прави преди сън. Нищо друго не се пие или яде.

   Първоначално може да се усеща чувство на парене в областта на стомаха, двенадесетопръстника, особено при тези, които страдат от гастрит, язвени процеси, сърцебиене; потърпете, приемът на чесъна си струва тези усещания.

   Запомнете: неумереното (прекаленото) използване на чесъна може да стане причина за главоболие, сгъстяване на кръвта, което от своя страна влошава състоянието на сърдечно-съдовата и нервната системи. Всичко трябва да е с мярка. Освен това, чесънът съдържа много микроелементи, етерични масла и антиоксиданти, които регулират обмените процеси, в т.ч. подобряват работата на мембраните, и служат като добро профилактично средство против инфаркти, инсулти, т.е. са необходими за нормализация на работата на сърдечно-съдовата и нервната системи и обмените процеси.

   За избавянето от дисбактериоза помага и следното средство. Взема се по 1 суп. лъжица лайка, безсмъртниче/жълт смил, родопски силивряк, орфеево цвете/, бял равнец, царевична реса, мента, детелина, корени валериана, по 0,5 суп. лъжица кори от зърнастец (Cortex Frangulae), семена от копър. Всичко се смесва и 1 суп. ложица от сместа се залива с 1 чаша вода. Нагрява се до кипене и 3-5 мин кипи под капак. След това увийте съда и така да се задушава 10-12 часа. Взема се в продължение на 3 месеца 3 пъти на ден, 30 минути след ядене, като се затопля преди употреба. Отварата се съхранява в хладилник.

   При дисбактериоза и за очистване на чревния тракт използвайте тази рецепта: 3 суп. лъжици семена от копър и 1 ч. лъжичка змийско мляко залейте с  1 л вряща  вода и след това дръжте до 20 минути на водна баня, пийте 3 пъти на ден по 1/2 чаша 40 минути след ядене. Направете така 3 курса.

   Гастритите, колитите, язвената болест на стомаха, двенадесетопръстника се лекуват с помощта на картофи.  Прясно приготовен картофен сок се приема  30 минути до ядене в началото по 1/4, а след това дозата се увеличава до 3/4 чаша. Този сок е и добро профилактично средство срещу заболявания на СЧТ.

   • Изсушете на сянка цветове от картофи.; залейте с 200 мл вряла вода 1 суп. лъжица от такива цветове, и ги оставете да киснат в нея 15-20 минути; взема се по 1/3 чаша на ден до ядене.

   Запомнете. Картофеното нишесте практически блокира процеса на храносмилане на белтъчините (месото), за това , този сок и картофеното нишесте, не бива да се употребяват заедно.

   Гастрит с ниска киселинност, колит/спазми, атония/понижен тонус, ленивост/ на червата, дискинезия /повишен или понижен тонус/ на жлъчните пътища, миозити, радикулити, артрози и много друго — от всичко това помага да се избавите с хрян. Смес от хрян с ябълки (1:1) се налагат на мястото на болката.

   Очистване на организма от излишните слизести течности / лигавици: смесете 150 г кашица от хрян със сока на 2-3 лимона, може да добавите 1 суп. лъжица мед. Взема се на гладно по 1/2 ч. лъжичка. От начало тази смес  може да предизвика по-обилно сълзене. След  3-4 дни започнете да пиете сок от моркови, който ще подобри отделянето на слизестите течности, като по такъв начин се възстанавява нормалната работа на всечки слизести обвивки/лигавици в организма.

   При дисфункция /недостатъчна функционалност/ на СЧТ, в частност на силни разстройства / диарии, са добри следните рецепти:

   • разбъркайте 1 ч. лъжичка нишесте в неголямо количество студена вода, добавете 0,5 чаша вряла вода и всичко кипнете. Разтворете 1 суп. лъжица от получената течност в  1-1,5 л вода със  стайна температура и си направете клизма, а на корема – нагреваещ компрес.

   • В силен чай добавете 1 суп. лъжица нишесте и пийте.

   • Вземетет 0,5 чаша вряла вода, разтворете в нея до наситен разтвор на захар (докато водата я поема) и изпийте.

   При запек. Добре помага зелевата чорба. Ако включите зелето (в каквто и да е вид) в менюто на храненето си (то е полезно и не отегчава), то ще ви помогне да се избавите от тежкия недъг.

   Добре въздействат корените, стебелата и листата на ревена (http://www.bb-team.org/articles/4066_reven , потърсете и други): варете и употребявайте отвари или кисели от него.

   Млечнокиселата сурватка: нагрейте на слаб огън квасено мляко (кефир), когато отгоре изплува по-плътната част, сипете нарязан магданоз, копър, целина, зеле и снемете от огня, след 10 минути прецедете течността през марля, изцедете и пийте.

   • смесете 100 мл мляко с 30 г затоплено краве масло, посолете и го изпивайте горещо 1 час преди сън.

   • 100 г сушени кайсии, 200 г смокини, 200 г стафиди, 400 г сушени сливи, 200 г семена от шипка (или 100 г екстракт), 50 г майчин лист / сена, касия / (http://medpedia.framar.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D0%BE%D1%82-%D0%B0-%D1%8F/%D0%BC), 200 г мед. Плодовете прекарайте през месомелачка, смесете, меда втечнете, накълцайте билката майчин лист. Грижливо размесете, вземайте по 1 суп. лъжица сутрин и вечер на гладно. И насища и избавя от тежкия недъг. Не забравяйе упражнението «ходене на седалищните мускули».

   При дизентерия: нарежете на дребно главичка чесън, смесете я с чаша вода, оставете да кисне 10-12 часа, рядко разбърквайте. В течение на денонощие направете 2 клизми и едновременно сутрин и вечер пийте по 1 ч. лъжичка от разтвора. За възрастни — 1 суп. лъжица на 400 мл вода, пийте по 1 суп. лъжичка, разтворът трябва да се използва в течение на 1 ден. (край)

“Всички болести са последица от невежество”





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 352429
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930