Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2014 23:40 - КАК ДА ПОГОТВИМ ВОДАТА ОТ ЧЕШМАТА ЗА ПИЕНЕ И ДА НИ Е ПОЛЕЗНА ЗА ЗДРАВЕТО
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 15017 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 19.05.2018 13:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ВОДАТА ЗА ПИЕНЕ.

    

Каква вода се ползва за приготвянето й за пиене с цел да подържаме здравето си в нормално състояние ? Обикновено чешмяната, а може и изворна, но от известен извор, но не минералната вода.

 

     Приготвяне на водата за пиене. Водата се обработва просто и лесно, без всякакви усилия с черен кремък. Обработката се състои в престояването й в съответен съд с поставен в него черен камък, който представлява силициев двуокис, кристализирал през третия период на креда с някакви микроорганизми от онова време, и се състои в “утаяването” на дъното на съда на всички съдържащи се вещества извън водните молекули.  Обработената с черен кремък вода практически няма противопоказания. Тя е по-добра дори от йонизираната със сребро вода (светена вода), понеже няма странични въздействия, например - не повишава киселинността на стомашния сок.
     За да си приготвите такава вода, поставете в стъклен или емайлиран съд, или в които се продава трапезната или минералната вода, късче черен кремък -1-3 куб. см. в 1-5-10 литра вода, а може и повече. Затворете. Оставете съда в помещение с естествена светлина при стайна температура, но не и в хладилник, далеч от преки слънчеви лъчи.
    Водата е готова след 3-4 денонощия. Сега можете да я използвате за готвене и пиене. За да я използвате, първо трябва да я отточите така, но да не я изливате или изпомпвате, че да не да я раздвижвате, и на дъното на съда да останат 2-3 см вода, в която е събрано всичко над него извън атомите на кислорода и водорода, които съставляват същността й; това най-добре става с използване на гъвкава найлонова или каучукова тръбичка по принципа на скачените съдове и гравитацията. Остатъкът не се пие и с него не се приготвя храна.
    Водата няма да се развали до 30 дни, дори ако извадите от нея кремъка.
    Количеството кремък е без значение, дори ако насипете шепи от него във водата, биологичната й ценност ще си остане същата. Късче кремък ще ви служи много години, а 1 куб. см. (около 2,6 грама, молна маса) от него активират успешно 1 тон вода за около 5-7 дни.

 

    Панацея ли е, тази вода? Не би трябвало да се приема за такава, а за вода, която може да преминава през мембраната на всяка клетка от човешкия организъм, след незначителна дообработка.

 

    Подготовка на водата за пиене. За да изпълнява функцията си да влиза през мембраната на клетките, в ролята й на доставчик на необходимото й, и да излиза от клетката с продуктите на метаболизма в нея, т.е. в ролята й на чистач на клетката, е необходимо тя да съдържа 0,1 % натриев хлорид, обикновената готварска сол. С това съдържание на натриев хлорид, тази вода е придобила качествата на физиологичен разтвор. При  съответно желание към всяка  водна чаша вода, която ще пие човек може да се добавя:

 

# 4-5-6 до 10 капки 3%-на кислородна вода, за да унищожава новопоявилите се ракови клетки с отделяния атомарен кислород. Старите не може да се унищожат, но те след като умрат, няма да има кой да ги замести, тъй като те нямат такава програма, като нормалните – всяка умряла се замества с нова със същите качества;

 

# щипка лимонтузу –търговското име на лимонена киселина за кулинарни цели. Тази киселина има уникалното свойство да разтваря всякакви неразтворими соли, които се образуват в организма, като “камъни” в бъбреците, пикочния мехур, жлъчката, хрущялите и ставите. Без трите съставки, може да я използвате за кафе, чай, готвене, месене и т.н.

 

   Кога се пие такава вода? Първо веднага след ставане от нощния сън по една чаша, за да се разреди жлъчният сок, който е отделен през нощта и по всяко друго време, когато на човек му се допие вода, с изключение на следните случаи: 30 мин преди всяко хранене –закуска, обяд и вечеря; 1,5 ч след тези "занимания". Причина: преди хранене в тези интервали в стомаха и в панкреаса се отделят съответните секрети, които преработват хранителните продукти първоначално в стомаха, и след това в продължение на 1,5 ч в дебелото черво до необходимите за организма на човека вещества и концентрацията им не бива да се разрежда, а това неудобство трябва да се компенсира с доброто дъвчене на храната, така че тя, с помошта на слюнката, да стане като кашичката, която се дава на пеленачетата. През време на храненето се разрешава само чаша червено вино.

   Колко вода да се пие? Един от най-известните специалисти, по темата за значението на водата за здравето на човека, д-р Фирейдон Батмангхелидж е изчислил нормата от 35 мл на 1 кг живо тегло на човек. В това количество влиза и водата, която човек поема с плодовете, зеленчуците, приготвените храни – супи, ястия и десерти, някой от напитките и т.н. Не чакайте да ви се допие вода и тогава да посегнете към чашата или бутилката с нея. Ако между храненията почувствате глад, пийте от тази вода и след 20-30 мин. ще сте забравили за глада.  Незабравяйте, че до 90% от мозъка ви е вода, а в костите до 22% от масата им, и само тогава той функционира нормално, ако почувства недостиг от вода, той си я набавя за сметка на други органи и системи на организма, което от своя страна води до болести,   

 

 

     Кой е критерият, който показва дали тази вода е полезна за организма? Това е светлият цвят на отделяната урина (от безцветен до сламено-жълт) и на фекалите.

 

     Как да разберете дали ви е неоходимо да пиете такава вода?  Вземете 1-2 бр. червено цвекло, надробете го и изтискайте 1-2 лъжици сок, който изпийте. След 1,5-2 ч. проверете какво оцветяване има урината. Същото направете след около 2 месеца пиене на такава вода. Ако първоначално цветът й е от безцветен до сламено-жълт всичко е наред, ако – не е, при втората такава проверка съответното оцветяване би трябвало да е достигнато, ако спазвате правилата.

    Какви резултати може да очаква човек при пиенето на такава вода? Нормално функциониране на клетките и органите, които ги съставят, и всичко което съпътства това: нормални функционални показатели на органите на организма и самочувствието на човека, както и постепенно “изчезване” на известните и неизвестните му хронични болежки, изключва появата на ракови образования, тъй като те се появяват само там, където средата е анаеробна, т.е. в клетките няма необходимият и достатъчен кислород, нормализиране на теглото, в смисъл - в повечето постепенно отпада, с недостигащото се добавя, забравяте що е това мускулна треска, възстановявате силата си, която сте почувствали, че сте загубили и не Ви достига и още много екстри.

      Внимание! Желателно е от време на време да почиствате съда, в който я приготвяте и съхранявате, ако започнете да се съмнявате в неговата чистота. Причината за такава промяна може да бъде продължителното утаяване по дъното на съда на веществата, които са извън молекулите на водата; солта, ако е от солници, получена чрез изпаряване и др. Забележите ли избеляване по кремъка, го измийте с оцеттна вода за да отделите калциевите соли и го изчеткайте с четка, изплакнете и пак го "впрегнете" да работи.



Гласувай:
1



1. abstrakttsionist - Здравей
30.03.2014 11:29
А откъде да си набавя черен кремък.
цитирай
2. sandlih - От песъчивите почви, по бреговете ...
30.03.2014 21:36
От песъчивите почви, по бреговете на реките и морето. А може да потърсите по начина, който намерихте този текст, и "черен кремък" и ще Ви се появят много страници с подобна информация и подобни текстове, в т.ч. и снимки да видите за какво става дума. Възможно най-добър вариант е камъчето да е черно като маслина и лъскаво, до почти полирано. Ако търсите, ще намерите, даже много повече от едно камъче. Важното е да е с обем повече от 1 куб. см. За да сте сигурен, че е черен кремък, намерете начин да измерите теглото и обема му и отношението им да бъде 1 куб.см = 2,6 - 2,7 гр. Ако намереното черно камъче има някакви полепвания, които не се измиват с вода и четка, потопете камъчето в оцет и след известно време всичко от него ще се отдели и то ще остане за ползване след измиване с вода.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 350415
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031