Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2013 15:38 - БИОЕНЕРГЕТИЧНАТА СЪЩНОСТ НА ЧОВЕКА 1
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 2774 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 31.01.2013 09:52


БИОЕНЕРГЕТИЧНАТА СЪЩНОСТ НА ЧОВЕКА.
(по д-р И.П. Неумивакин)

Темата на този постинг, е твърде вероятно да се окаже необичайна за любознателния читател. С нея се поставя на разглеждане един генерален въпрос – същността на човека и на неговото битие. Когато познаем това, означава че сме проумяли какво представляваме и разумяването ни за това, което ни очаква за напред, се улеснява.

Напоследък вниманието на все повече от разумните хора се привлича от биоенергетиката, с чиято помощ те се старят да разберат същността на човешкото битие. На нас (това пише д-р И. П. Неумивакин,к.м.) ни се струва, че най-приемлива от всичко друго, което обяснява този процес, е електомагнитната теорията за Вселената, която е предложена от Василий Дмитриевич Шабетник – академика от Руската академия за космонавтика - новото учение за природата, за човека, за съзнанието - на основата на единна основа за същността на  Вселената – електрическия заряд, даващ обединена представа за света под формата на единно фундаментално взаимодействие – електромагнитното. С други думи казано, това е законът за единството на трите свята на разума: естествения, човешкия и Космическия.

Същността на тази теория се заключава в представата, че обкръжаващият ни свят се състои от фрактални структури (фрактус, е дума от гръцки призход и означава дробен или разбит на части), чиято основа е електрическият заряд, а не масата . Масата е продукт на образуванието от електрически заряди (електрони, протони, кварки и др.) на всички геометрични форми на физическите обекти. Геометрията и структурата на материалните обекти водят до явни електомагнитни ефекти, които се проявяват с различни форми и са ни известни като гравитация, силни и слаби взаимодействия и очевидните електромагнитни. Сама по себе си съвременната наука се свежда към протоколиране на проведените опити, и във вид на ограниченията при такива възможности, безгрешно преставя процесите и явленията в границите само на около 1% от всички подобни, тя не може да види законите, разпростиращи се на  неизследваните области, в това число на такива, като физиката на човека и неговото съзнание. (За по-подробно запознаване с тази теория – потърсете в мрежата - Shabetnik Vasilij _Fraktalnaja fizika, к.м.)

Фракталната физика разкрива проблема с времето, което много раглеждат като невидим поток, а науката днес стои на позициите, че пространството и времето са единни и отрича равномерно течащото време. В основата на фракталната физика е неподвижността на времето, и за това информацията за миналото е симетрична на бъдещето, т.е. миналото, по принцип, може да оказва влияние на настоящето и бъдещето по силата на вечното съществуване на информацията за човек, независимо от това кога е живял.

Такава глобална размерност на времето отразява безкрайността на пространството. Времето, което ние мерим, се явява не физическа същност, а показател за продължителността на процеса на явлението и изменението, на превръщането на една форма на материята в друга. Основните свойства на материята са детерминирани (определени), което свидетелства за съществуването на закона за всеобщата взаимозависимост на явленията и тяхната причинна обусловеност, в основата на което лежи електрическият заряд. За това в природата не съществуват закономерности от статистически тип, които се декларират от днешната физика и науката в цяло. В реалностите във Вселената се наблюдава проява на глобалния закон на всеобщото взаимодействие. Най-непосредствен извод от наблюденията за Природата на работата на нервната система на човека е това, че в проявите на нейната жизнена дейност, индивидуалният вълнови портрет има общ електромагнитен характер.

Телевизионните методи на регистрация на вълновия портрет позволяват да се осъществи интегрална оценка на индивидиума по критерийте за добро и зло. Така, при хора, които осъществяват насилие над другите, тялото им е обкръжено от обвивка (аура,к.м.) във вид на тъмни “съсиреци”, при духовните хора тя е гълабово-жълтеникав отенък, а при обикновените (посредствените) – преобладава зеления цвят. Такъв метод на регистриране на вълновия портрет в цветове в края на краищата води до обективно разкриване на неблагополучното състояние на човечеството и конкретно на всеки от нас. За това няма нищо чудно в това, че до сега научната мисъл не е видяла Природата единна, електромагнитна по своята същност, за това е и сгрешила при определянне на основата на Вселената. По нейното разбиране, в основата на Вселената е масата, а при привличането по Нютон едностранно се предвижда само притеглянето на инертните маси, до като в действителност ние наблюдаваме и притегляне и отблъскване. Във Вселената съществува един закон за всеобщото взаимодействие, където се наблюдават процесите на притегляне и отблъскване на заредените обекти. За това е необходимо да се разбере, че ролята на сегашната наука трябва да се заключава не в безкрайното натрупване на факти, а в осмислянето им в свелината на определянето на добро и зло, т.е. на нравствената, етична основа на дейността, което ще позволи да се прогнозира несъизмеримостта и нецелесъобразността на човешкото поведение.

Съвременната наука отрича наличието на Космически Разум, съзнанието, което се явява една от  формите на Вселената. Формата на Космическия Разум напомня формата на главния мозък, вероятно във връзка с това, в ранните библейски текстове е написано, че човек е сътворен по “наше подобие”. Касмическият Разум изпълва цялата Вселена с информация, а връзката с другите носители на съзнание, включително и човек, протича практически мигновено, благодарение на ретранслацията на информацията чрез Слънцето и другите звезди. Разбира се в процеса на еволюцията на човека е протекло блокиране на мозъка, тъй като той при протичането на живота си се стреми не към истинското познание, а към прозаичните неща в живота: изхранването, размножението, груповия и личния интерес. Заради това чоовек, без да знае истината за Природата на Вселената, подхранван от краткосрочни егоистични сремежи, взривавя земята, изгаря озоновия слой с ядрени взривове, изстрелване на ракети, полетите на самолетите на големи височини. А този озонен слой е на височина само на 20 км на земната повърхност и защитава всичко живо от слънчевата радиация.

Една от особеностите на озоновия слой е, че не пропуска рентгеновото лъчение. Разбира се сега то се явява допълнителен източник за повишаване на заряда на Земята. Така например, мощността на гама-лъчението в летен слънчев ден през 1998 г. в  Москва е била 13, а към обяд 26 мкР/ч, което вече преставлява опасност за организма. Ако дълго време престоявате на такова Слънце, то може да се развият различни кожни ззаболявания, да се понижи работата на имунната система, да възникнат депресивни невротични реакции, което най-силно се отразява на децата и възрастните хора.

Земята, имайки толкова тънка обвивка (80 км), вече  се разделя, а континентите плават като отделни “ледени блокове”. За това спомагат мощните ядрени и други взривове, във връзка с което само от 1994 г. количеството на дълбокофокусните земетресения се е увеличило 2-3 пъти. Газовата плазма подгрява, през разломите на земната кора, водата на моретата и океаните, което води до изменение на температурата на планетата, която, температура, на свой ред се повишава за сметка и на жизнената дейност на човечеството. В този ред една от причините за екологичните катастрофи е затоплянето на атмосферата.

Последното довежда до изменение на климата по цялото земно кълбо. От това, в частност, може да се разтопи “вечната” замръзнала земя, а тя е повече от половината от територията на Руската Федерация, което неминуемо ще доведе до нарушаване на цялата инфраструктура. В континента ще  се ускори настъплението на пустините, което се наблюдава в района на Аралско море. В Сибир по-често ще възникват пожари, а на други места наводнения. Броят на тропическите циклони на Далечния изток даже да се намали, ще нараства интензивността на мощните тихоокеанси тайфуни, наводненията в различни региони, което и се наблюдава в последно време. Ледниците в Артика и Антарктида интензивно се топят, което в последно време способства за увеличаването броя на наводненията  до 2-3 пъти, а към 2030 г. по прогнозни  данни се очаква потоп. По данни на документ на Пентагона, за последните 40 години (до 2010 г.,к.м.) температурата на планетата се е повишила с 2,7оС. Към момента на потопа Световният океан трябва да повиши температурата си с 3,3оС. Сега при екватора са се събрали трильони тонове вода от разтопените ледници, което готви почвата за изменение на центрирането на планетата, което може да стане до 2015 г. и още много  други бедствия, които бих искал да спестя на читателя.

Човекът живее в електростатично поле, като разликата в потенциалите между краката и главата му  е около 200 V, но в отличие от електрическата мрежа, то е с незначително влияние върху организма му. Тъй като човешкият организъм представлява от самосебе си електрически кондензатор с капацитет около 50pF, то  индуцираната енергия е около 1х10-6 J. Такова изменение отнесено към човек води до увеличаванне на неговото привличане към земята, макар при това напрежение на елетрическото поле, около 130 V/m, делено на 4π, определя ускорение при падането равно на около 10 m/s2, като съответното увеличено напрежение на електромагнитното поле (сега 150 V/m) води до увеличение на напрежението на “електромрежата” на организма, своеобразен род угнетяване на човека. Ето защо човек започва да се чувства по-неоютно на Земята, и само за сметка на допълнителната енергия на защитните сили, организмът ни за сега не го усеща особено.

В работите на К.Циолковски, В.Вернадски, П.Флоренски, А.Чижевски живото вещестрво на планетата също се разглежда като неотменима органична част на планетарния и космическия свят, във връзка с което основното положение на руският космизъм се състои в това, че живото му вещество, неговите интелектуални, физически и материални свойства – всичко е само частица от единното живо космическо пространство.

Освен това, с експериментални изследвания е установено, че изменението на напржението на електрическото поле на Земята води до увеличаване на връзката между нея и Слънцето, до изменение на ротационните й параметри: денонощно забавяне на въртенето й около оста й вече е 0,001 s, а намаляването на периода на обръщането по орбитата – около 0,01 s, което се потвърждава от геофизическите измервания на спътниковите системи. Последното, на свой ред, води до изменения на годишните времена, тъй като нашата Земя блуждае по орбита вече от величина на 3,6 милиона km, т.е. приближава се към Слънцето. Ето защо е било толкова горещо през 1998 и 2002 г., тъй като лятното ускорение на нашето светило е настъпило месец по-рано от обичайния срок. Ако на прекратим, в прекия смисъл на тази дума, да издевателстваме и експериментираме над нашата жива планета, то след известно време едва ли ще я бъде.

За изхода от тази криза авторът на фракталната физика предлага конкретни препоръки, които остават до сегашно време непотърсени, например създаване на двигатели и получаване на  енергия от структурите на пространството, което прави безмислено продължаването на работите по използване на атомните станции, реактивните двигатели.

По твърдения На В.Д. Шабетник, всяко лъчение – такова като електромагнитното лъчение, което се отличава по своите геометрия и структура (честотен диапазон) от: топлинното, рентгеновото, ултравиолетовото и др., имащи единна природа  и представляващи от само себе си електомагнитното взаимодействие между обектите във Вселената, в основата на което лежи енергоинформационния обмен, който протича със скорост, превишаваща, в най-лошия случай, 1013 пъти скоростта на светлината,.

Акад. В.Казначеев предупреждава човечеството за това, че психическите възможности на човек могат да бъдат използвани с помощта на информационно – енергетични пренасяния за различни цели на съзидаването или разрушаването. В настоящето се водят интензивни работи по изясняване на възможностите за ползване на информацията от всеки човек, независимо от неговото желание, и “вкарване” на нова в него. Например единомишлениците, създавайки мощна колективна концентрация на енергията “ейдос” (ейдос /гръц./- смисъл на същността, която не се оформя материално в света, но която въплощава своите смислови енергии в други неща, в това число и материално оформени, http://terme.ru/dictionary/467/word/yeidos,к.м.) могат да влияят на всеки от хората или на цялото човечество. Това е доказал един от видните лечители на човешките души докторът на филогическите науки Ю.А. Андреев. Получава се така, че всичко в света е взаимно свързано. Ако двама души се намират един до друг, техните квантови обвивки се пресичат и по енергоинформационните канали “върви” интуитивна връзка, обмяна на информация без думи. На вас ви е добре или неприятно, всичко зависи от този с когото общувате. Съществува и народно поверие, че “добрата дума железни врати отваря”, успехът е в зависимост от това на кого или от кого е казана, и обратното, думите за проклятиие, зложелание, влекат след себе си болести и неуспехи. Известни са случаи на смърт на хора в пълно здраве, които не са могли аргументирано да обяснят на лекаря състоянието си вследствие на зложелание. С помощта на специалисти по биоенергетика е доказано, че ако от три различни точки силни екстрасенси в определено време насочат своята лоша енергия в една точка, човек може да получи сърдечен пристъп, който да го погуби, а от положителната им енергия – да го излекуват.

Сега този процес на въздействие може да се регистрира, т.е. да се документира с приборите създадени от руските академици А.Ф. Охатрин и В.Е. Хоканен. Необходимо е да се знае и помни, че “удряте” ли така човек, наказвате най-напред себе си, от отразения “удар”. Това буквално е връщането на кармичен бумеранг. 

Автотренингът (набор от упражнения, позволяващи да се контролират и направляват взаимодействията на нервната система, мускулите и вътрешните органи и така да се добие укрепване на здравето и се излекуват заболявания, в чиято основа лежат разстройства на централната и вегетативната нервните системи,к.м.), медитацията са станали за нас първични, - това не е  нищо друго, освен връщане към единството с Природата, при което процесите вървят на подсъзннателно ниво, където у човек се намира цялата информация. Времето като такова няма, ние сме го измислили за удобство на живота ни. Нашият живот е едновременно и мигът, и безкрайността, когато бъдещето и миналото, по принцип, също не съществуват. Например, ако ние сега сме готови за престъпление против живота, то бъдещето просто става кошмарно. Процесът на възприятия е непрекъснат, така както ние не можем да разделим мисълта си на части, така този процес е безкрайно образувание, осъшествяващо се на нивото на биоинформационното поле, предаваемо със символи или думи.

Най-голямата ценност на човека е животът, и ако ние осъзнавахме това, че всеки миг, може да бъде последният, то той, животът ни, би бил много по-добър. В Природата всичко живо си общува с електромагитни сигнали, само при човека тази му способност се е притъпила. На много от нас  е известно, че котките, кучетата, гълъбите могат да намират своя стопанин на десетки и стотици километри от него, когато той, например, е отишъл да живее на друго място. Как те го правят? На същото полево ниво. Ето защо за специалистите сега не представлява трудност да обяснат възможностите на някой, като хората – екстрасенси, да прочетат всякаква информация  от жив или нежив обект, било то извършат диагностика или да открият някакъв предмет.

За всеки човек, така както и за нежив предмет, има персонални сведения в  клетките на Единната информационна банка, намираща се засега в неизвестни за науката измерения. Човек изплита около себе си от тънка материя така наречените микролептонни полета, където причинно-следствени връзки не изчезват и по които може да се съди дали той е жив или мъртав, болен или здрав. Сега думата “екстрасенс” не предизвиква това негативно отношение, което е било в не далечно минало. Вярно е, че така е станало, но което е особено важно, за практическото приложение на това явление има още да се желае, защото е в отличие от някои други страни, където тези хора работят на държавно ниво. Възможностите им са достатъчно известни: диагностика на заболявания, лечение, търсене на пропаднали в неизвестност хора, на полезни изкопаеми, прочитане на информация и т.н. Ние (пише д-р Неумивакин,к.м.) повече от 20 години се занимаваме с въпросите на използване на това явление в медицината. Основната цел, която бе преследвана през този период, се заключаваше във възможността да се научим да използваме метода на биолокация, без да притежаваме изразените способности на екстрасенсите.

(продължава)

 




Гласувай:
0



1. sandlih - С фракталната физика се отричат много от сега действащите закони и теории
31.01.2013 08:15
Верни ли са твърденията на А.Айнщайн: че гравитацията е фиктивна сила, която е обусловена от ускорението на системата за отчитането, в която тя се измерва; че енергията, инертната маса и гравитационната маса са еквивалентни понятия, а трите термина — са само различни имена на една и съща величина; че «масата (или енергията) е този «неунищожим» материал, от който¬ е изграден света... И, следователно, източник на гравитационните полета е масата»
цитирай
2. sandlih - Ябълката, която гледал Нютон и измислил закона за гравитацията, го е подвела.
31.01.2013 09:13
Законът за гравитацията на Нютон (ябълката, която пада от дървото на земята), който отразява взаимовръзката между инертните маси, не съществува в природата. Неговото прилагане до сега е довело големи грешки на човечеството. Така, по този закон, относителният (на единица маса) момент количество движение при планетите е по-голям, от колкото при Слънцето, средно с 35 • 103 пъти. Това е свързано с изчислението по него, че масата на Земята е 6,0 • 1024 кг. Но последните изчисления, чрез апарата на фракталната физика, показват че нашата Земя има маса всичко на всичко 4,9 • 1021 кг, грешка в размер на 1200 пъти, за приведената маса на планетите от Слънчевата система — 11 000 пъти, а за Луната — в 3000 пъти. Установ¬ените реални маси на планетите показват, че законът за запазване на момента на количеството движение на Слънчевата система се изпълнява с точност до нормиращия коэфициент √4π. Този коэфициент е обусловен от ра-ционализацията на закона на Кулон. Получените резултати показват, че строежът на планетите съществено се отличава от представянето с апарата на днешната физика. Според нея, плътността на Земята е 5520 KГ/M3, т. е. както плътността на масивна метална среда. А тя в действителност е всичко само 4,5 KГ/M3.
В центъра на планетата няма ядро, тя е запълнена с газова плазма. Дебелината на твърдата обвивка на Земята е около 80 км. От това може да се направи извод, че Слънчевата система е възникнала преди 4,7 млрд. години.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 350650
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031