Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2012 00:56 - ЗАЩО БОЛЕДУВАТ И ОСТАРЯВАТ ХОРАТА ? - 2
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 4826 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.12.2012 01:03


по д-р И. П. Неумивакин (продължение)
На най-«напредналите» специалисти вече е известно, че всяко заболяване е и изпитване на електромагнитен глад, след като живеем и работим в т.н. «клетки на Фарадей» (това са железобетонните конструкции на жилищата, конструкциите на машините, корабите и т. д.). Ето защо в настоящето ни човечеството изпитва потребност и търси средства и методи за зареждане и презареждане с космическа енергия. (Надявам се си давате сметка, че животът ни съществува в електромагнитно поле, и е пряката зависимост от слънчевото лъчение, без което той е немислим и т.н., и колкото и да ви чудно, когато излезем всред Природата, винаги изпитваме чувството, като че си презареждаме “акумулаторите” с жизнена енергия, к.м.) наслагва на присъщата му от природа, и създавайки резонанс, се потиска патологичната честотата, като по този начин се възстановява работоспособността на органа.
Интересна теория за причините на заболяванията и стареене е тази на В. Райх, които се свързват с нарушението на биологичната пулсация: периодичното свиване и разпускане, което е свойствено на всичко живо. При заболяванията и процесите на стареене процесите на свиване/компресия надвишават тези на разхлабване/отпускане, което води тъканите до загуба на еластичност и тяхното сбръчкване. Този процес, наречен от Райх биопатия, се проявява при каквото и да е заболяване. За да се избегне този процес, Райх предлага изненадващо просто устройство и го нарекъл "оргонен акумулатор" (според Райх, оргон е енергията, която прониква във всичко около нас, и се излъчва от Слънцето) Устройството е дървена кутия, без никакви гвоздеи, облицована отвътре с желязна ламарина, без заземление . Според Райх, устройството събира концентрира и задържа в себе си "атмосферния оргон" и ако всеки ден се намираме до 30 минути в него, “акумулаторът” / батерията, ще зарежда организма ни с енергия, която ще разширява тъканите ни. В този случай, обменните процеси рязко ще се ускоряват, пулсът ще се възстановява, и патологичните огнища ще се “разтварят”. Впоследствие акад. A. И. Вейник, от Беларуската академия на науките, доказва, че в това поле не се натрупва енергия, а времето, което се проявява под формата на енергийни явления, които той нарича "хроноси". Най-добре е тази кутия да не се направи с четири, а с шест страни и отвътре да бъде облицована с фолио, създаващо " ефект на кухите структури".
Още по-любопитното в Природата, забелязва един от водещите лечители на човешката душа, д-р на филологическите науки Ю. А. Андреев, когато наблюдавал живота на костенурката. Да се живее в черупка, един вид куха структура, както нито едно друго живо същество в света, без да забелязваш за времето, според него й осигурява тя да живее много дълго време, до 300 и повече години. Ю. А. Андреев построил подобие на черупка на костенурка, без никакви метални части, състоящо се от две крила от дървени ребра с размер 2,5 х 1, 5 m и височина 1.6 m, обвил рамката с памучна тъкан, напоена с восък. Във вътрешността му бил поставен диван. Съединяването на двете части ставало с помощта на неметални панти. При престояването на човек в “черупката” и реално той е бил там в продължение на 1-2 часа, пациентът отбелязал, че има впечатление, че е престоял там около 10-15 минути.
Изследванията през последните години (на A.A. Литвиненко) доказват, че всички предмети около нас, покрай основното излъчване характерно на дадено вещество, в допълнение създават специфично излъчване, породено от тяхната форма. Напрежението на всяка област при това се увеличава от кривината на неговите изотензиални линии. Това е породено само от ефекта на острието: концентрацията на излъчването върви по граничната линия или е в пресечната точка на повърхностите. В резултат на това влиянието на повърхности се намалява до минимум и се появява възможност да се мине без тях и да се ограничим само с ребрата.
Планините също са вид на естествени концентратори на енергия, където острите върхове, скали имат по-плътен поток от електронния вятър, в който въздухът, водата се обогатяват с отрицателни йони, които зареждат енергийно тялото. Ето защо в планините се диша по-добре и хората живеят по-дълго.
В Русия, напоследък ( 2010 г., к.м.) се вдига много шум около пирамидите (от гръцки "пирамида" - означава "вътрешен огън") на A. Голод. Въпреки факта, че проучванията за ефекта на пирамидите върху човека във времето не е достатъчно, тези пирамиди се строят около Москва, а дори някои от материалите, които са престояли в пирамида, са били доставяни до космическата станция "Мир". Въпреки това, отдавна е известно, че в такава древна наука, като семантиката, кръгът е символа на стихията Огън (високочестотният режим на Земната енергия, която е присъща на човека), на стихията Въздух - равностранния триъгълник (средните, оптималните за хората честоти), а за стихията Земя - квадрата, където основно се концентрирани ниските честоти, изпълнени с отрицателни последици за тялото. Известно е, че четиристенната пирамида с квадратна основа може да запази не особено трайни храни за дълго време, да увеличи въздействието на течни структури, (например да подобри вкусовите качества на вина и ракии, кафе и др.к.м.), но ако искате предварително да се мумифицирате, по-добър начин от дълговременно престояване в една пирамида, няма да намерите. Следва да се припомни този факт, че всички онези, които са търсели съкровища в такива пирамиди, в следващите 3-5 години са почивали всред пълно благополучие. Оказва се, че вместо хармонизиране на пространството, както, например, казва А. Голод, в такива пирамиди протича неговото изкривяване, което може да доведе или довежда до непредвидими последствия (по М. Дмитрук). В кръга на такива форми, като юртата, палаткта, изпитани във времето жилища, в които винаги е хладно през лятото и топло през зимата, чрез хармонизиране на пространството (което също създават куполите на църквите), такова нещо не се наблюдава. Както показаха изследванията на В. Е. Славников, четиристранната триъгълна пирамида има същите подобни свойства (като на юртата, купола, к.м. ).
Оказва се, че самата Природа регулира честотния характер на енергията на Земята: сутрин от 5 до 11 ч. и от 17 до 23 ч., става с по-висока честота, а от 11 до 17 ч. и 23-5 ч. сутрин - по-ниска. Тези колебания в честотата на енергията на Земята оказват директно влияние върху на физиологичните показатели, особено на хормоналните нива. Забелязано е, че с намаляване на честотата се увеличава количеството на хормоните, а заедно с тях и продуктите от метаболизма – мелатонин, който стимулира съня. Сутринта, когато енергия нараства, тяхното ниво се намалява и човек се събужда. Това е толкова нормално. При заболявания също са нарушени фините енергийни процеси, които влияят на физическо ниво, на болестите, което се регулира само от природни фактори: въздух, вода, Слънцето, движението в различните му проявления, режимите на живот.
Тук трябва да се припомни, че Природата е постъпила мъдро: при създаването на човека на нервните ни клетки-неврони е била дадена триъгълна форма, на клетките на протеиновата структура - шестоъгълна, които ни осигуряват по-хармонично зареждане и разходване на енергията в тясно сътрудничество с енергията на Земята и Вселената в оптимален за тялото ни режим. Не е ли това принципа, който използват пчелите за да си изграждат своите клетки, които са изпълнени просто по "ефекта на кухите структури", и за това медът е такъв мощен източник на енергия?
Учените са направили извод (споменатият Славников), че пирамидата и човека имат много общи неща: те улавят и натрупват енергията на Космоса и на Земята, генерират енергийно поле около себеси, с честота на електромагнитните вълни в диапазона милиметровите вълни и практически съвпадат с тях (60 -70 GHz). Така пирамидите с форма на окръжност, три-, и шестоъгълни форми на основата (едно време за намаляване на отрицателно въздействие на четириъгълната пирамида в къщите ъглите се окръгляли, както и масите) подобряват психофизиологичното състояние, укрепват защитните сили на организма, въвеждат ред в енергията на жилището, помагат на организма срещу въздействието на енергоинформационния “боклук”, облекчават умората. При решение да си построите сами такава пирамида (четиристенна от триъгълници), използвайте съотношението на страните на основата към ребрата 1:1,2ч1,5. Универсалният ефект върху тялото, вероятно се дължи на факта, че за хармонизираното на пирамидите оказва влияние на течните структури, като променя значително характера им и по този начин се нормализира киселинно-алкалното равновесие. И което е най-важното, че няма никакви отрицателни ефекти върху организма на човека, което се потвърждава от използването на същите триъгълни пирамиди на В. Е. Славников в сградите на детските заведения и поликлиники. Такива пирамиди помагат да премахване на геопатогенните зони, нормализират дисбаланса на енергийни центрове на човека чрез чакрите, които от енергетична гледна точка се разгллеждат като входно - изходните биокомпютърни устройства, чрез които се получава информация за вътрешното състояние, а също и за въздействието му навън. Направете си малка четиристенна бипирамида със страни от триъгълници, където съотношението на страните основа:странични ребра = 1:1,2ч1,5, която да виси като полилей, и вие не само ще си хармонизирате пространството, но и ще подобрявате здравето си.
С раждането на всяко човешко същество Космосът му дава достатъчно голям запас от енергия, както на самото тяло, така и на квантовите му обвивки. Благодарение на силата на обмена на енергия между тялото и душата, те си влияят едно на друго, помагайки си да се създадат: здраво тяло, съответно на здрава душа, както и обратното. В хармоничното съчетание “тяло- душа" на първо място душата е по-мобилна, динамична, крехка и уязвима. Всяко заболяване на душата предизвиква и болест на тялото-ядро и почти всички телесни заболявания предизвикват терзания на душата. Ето защо през всички времена в Русия е започвало изцеление на душата с врачуване. Външното енергоинформационно поле служи за защита на атомно-молекулното ядро от нежеланите ефекти на околната среда и осигурява един допълнителен канал за получаване на информация от нея, възприемана от човек на нивото на интуицията, която за съжаление с възрастта в болшинството хора намалява до изчезване.
Нарушението в равновесието, който се случва при всяко заболяване, протича защото тялото и съзнанието са лошо съгласувани. Всичко, което ни заобикаля е като в две черупки: едната - видима, физическа, и другата на квантово ниво, свързана с единното информационно пространство на вселената и разпространяващща се под формата на вълни, без да й пречат никакви препятствия. Ако при неживата природа честотният спектър е константа, то при човека и на живите същества, той е динамичен и честотата му зависи от много, както външни, така и вътрешни фактори.
Следва да се отбележи, че тялото работи по различен начин от електроуредите. Ако в последните честотният процес е повтаряем, то в тялото, той има вълнообразен характер, като всеки орган има своята собствена честотата, и за това да се говори за работата на органа на даден човек на някаква честота, е неправилно, толкова повече, че се работи на постоянен ток, в границите на 10 Hz. Всеки уред, който се използва в медицината, работи най-малко на 50 Hz и освен това, има въздействие върху човека от източници на енергията от околното пространство, което възлиза до 20 V, а това е значителна пречка. За да се подтисне този общ режим на шумове, то тялото трябва да употреби много от собствената си енергия, за да я превърне в биологичен вид. Ето защо от всички електрически уреди, които се използват от медицината, трябва да се даде предпочитание на магнитрона на В. С. Патрасенко, който работи с постоянни магнити, точно съответстващи на магнитното поле на Земята, което физиологично презарежда организъма, нормализирайки неговата енергетика, без той да харчи своята собствена енергия. Следващите препратки при споменаването на честотните характеристики на работата на съответните органи и системи на тялото трябва да имат това предвид.
Сега много се говори за изкуството на тибетската медицина, която може да определя диагнозата на заболяванията по пулса. Как е възможно това?
Известно е, че всяка клетка, всеки орган работи на своя, определена "честота", която се предава на пулса, като по проводник и по естеството на неговите промени, след подходящо обучение, може да се диагностицират заболявания. Напоследък все по-голяма значимост придобива ново направление в медицината - "биорезонансната квантова медицина". Факт е, че всеки наш орган от тялото ни работи на заложена от Природата честота, ето защо правим записи на ЕКГ, ЕЕГ, а всеки човек има индивидуално честотно електромагнитно излъчване. Известно е, че при възникване на заболяване, честотата на един или друг орган се променя (или се увеличава или намалява) и, като се въздейства на органа с физиологична честота, която се
Нашето тяло - това е не само физическо проявление, а и носител на квантова енергия, която прониква през всичко, което е създадено от Природата. Оказва се, че душевната нагласа за излекуване е заложена огромна сила, без която е трудно да се пребори болестта, както и стареенето.
Официалната медицина смята, че човекът, неговото тяло като система, постепенно е подложено на процеса на стареене. Още гръцкият философ Хераклит е казал, че човек не може два пъти да влезе в една и съща река, при втория път влизащият вече ще го мият нови води. Така е и в тялото, всичко е в движение, динамика, всяка клетка живее по своя кодиран ритъм: червените кръвни клетки - 4 месеца, кожата - също 4 месеца, на костната тъкан - 1 година, тялото се обновява 98% на всеки две години. Доскоро се е смятало, че клетките на мозъка и сърцето живеят, без да се възпроизвеждат, толкова колкото продължава живота ни, но напоследък има доказателства, че при определени условия те са възстановяеми. Учудващо е, че една клетка ДНК на организма създава различни клетки, със свои срокове на живот. Ако погледнете през микроскоп, ще видите че клетка на неврона в мозъка е подобна на клетка в лигавицата на носа, но първата, живее дълго, а тази в носа се обновява в рамките на един месец.
Вече е установено, че много от заболяванията са свързани със стресовите ситуации, които превишават възможностите от тялото, като активността на имунната система се намалява. Основателят на концепцията за стреса, канадският учен Ханс Селе, го определя като набор от защитни приспособителни реакции, които настъпват в тялото в отговор на евентуални промени. Следва да се отбележи, че след интензивно физическо или стресово натоварване, елементите на имунната защита - имуноглобулините протеини, изчезват в кръвта и слюнката и тялото ни става обезоръжено. В момента на стреса, когато настъпва изменение на киселинно-алкалния баланс и драматично се освобождават хормоните в кръвта, се увеличава броя на специални рецептори, които улавят тези имуноглобулини. Тези молекули под действието на ензими се разпадат и усилено се извеждат от организма. Възстановяването на изходните протеини на имунната система в кръвта става не по-рано от 2-3 седмици, и през този период от време, човек може да се разболее.
Колкото е по-голям стресовата реакция, толкова по-ясно са изразени тези промени. Оказва се, че всичко е добре в умерени количества. Получава се така, че стресовата реакция, от една страна, води до мобилизация на енергийни ресурси за осигуряване на нормалното функциониране на организма в стресова ситуация, и от друга страна - това е фактор за тяхното нарушаване. В случай, ако последното не се реализира веднага (преди нашите предци в този случай, или бягали, или се биели), това води до срив на психо-емоционалните реакции, а впоследствие до функционални или органични заболявания.
Адаптивните механизми по-добре се справят със ситуациите, ако те систематично се тренират с постоянни, не много силни натоварвания: физически упражнения, бягане за здраве и т.н. В случай на силен стрес такъв организъм може да реагира правилно, без някакви сериозни последствия. В случай, че стресовите натоварвания са силни и постоянни (конфликти, професионален спорте и др.), човек се разболява.
За съжаление, не всички лекари се замислят над факта, че като причината за болестта служи спазъм на кръвоносните съдове, особено на капилярите. Сърцето не е помпа за изпомпване на кръв, както много хора мислят, дори лекари, един вид приемно- разпределителен резервоар, кран, с чиято помощ се напомпва кръв само в артериите. Второто сърце - вените, са помпата, която осигурява връщането на кръвта обратно към сърцето За разлика от помпите в техническите системи в човешкия организъм артерии и вените са свързани в двата си края: единият - към сърцето, а вторият - към капилярите. Оказва се, че помпата не е сърцето, а именно капиляри. С намаляване на физическата активност, те помагат слабо на сърцето и то се износва преждевременно.
Имено в нарушаване на капилярна мрежа, нейното запълване с шлаки (което е следствие на ниска физическа активност, неспособност да се управляват стресови ситуации, страх и други негативни емоции) е в основа за сърдечно-съдовите заболявания (ИБС, инфаркт, инсулт), а цялата сърдечно-съдовата система като цяло, от своя страна, води до нарушения на метаболизма, задръствания, увеличаване (или намаляване) на кръвното налягане и, като следствие - до заболяване на всички органи и системи в организма. Отново тук е необходимо пак да се напомни за великия руски лекар А. Залманов, който въведе в медицината, терминът "капиляротерапия" с помощта на терпентиновите бани? Катото въздейства на капилярите, без които в тялото не протича нито един физиологичен процес, може да се подбере ключът към каквото и да е заболяване. Според на А. Залманов, капилярната мрежа в човешкия организъм е с дължина до 100 000 km. Но капилярите да работят толкова добре, е необходимо добре да работят мускулите, където се намират първите, а след това трябва да ги тренират, и – кръгът се затваря. Всичко е в нашите ръце, движението, насочеността на мислите ни за здравето. (продължава)

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 352437
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930