Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2012 17:06 - КОГАТО НИ СПОХОДИ ЗАХАРЕН ДИАБЕТ, КАК САМИ ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ НЕГО-3 !
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 4895 Коментари: 0 Гласове:
0



(по д-р И. П. Неумивакин)

(продължение)

    Колкото  повече ядем от въглехидратите, толкова повече ни се иска от тях, но те, както се оказва, не ни засищат, а ни изтощават, разрушавайки организма ни. Достатъчно е да кажем, че (в Русия, която д-р Неумивакин сочи за пример) се продават в изобилие бонбони, разни сникерси, кексове, сладкиши, бисквити, торти и т.н. Всичко на глава от населението се пада до 50 кг захар, докато в същото време в други страни се падат по: в САЩ — 28, в Италия — 24, Япония — 22 кг. При това в посочените страни, пак на глава, се падат по 200-300 кг зеленчуци и плодове, а в (Русия, пак посочена за пример от д-р Неумивакин, к.м.) в най-добрия случай до 50 кг, от които само половината са в свеж вид, и то те са от задморско производство (значи химизирани, недоузрели и т.н.).

   При излишъка на лесноусвояваните въглехидрати е неизбежно да няма: недостиг на витамини, повишаване на нивото на холестерина и много друго, от което страдат сърцето, черния дроб, жлезите с вътрешна секреция, панкреаса.

   • При диабет е добре да се пият зеленчукови сокове — в готов вид или приготвени е домашни условия с помощта на кухненските “комбайни” и в които, калорите са малко, а витамините - много, особено за тези, които искат да отслабнат.

   • Учените са отчели, че със слабоподвижния начин на живот са свързани до 50% от всички случаи за възникване на диабета от 2-ри тип. При активен двигателен режим, се повишава чувствителността на организма към инсулина и по този начин се улеснява усвояването на глюкозата в клетките, като във връзка с това не се налага панкреасът да изработва много инсулин, но главното е , че се повишава регенерацията на нови бета-клетки. Диабетно болните, моля, да запомните : движението е най-главното за живота Ви!

   • В случая не може да не се каже някоя дума и за изкуствените подсладители – например  за  аспартам (, известен като хранителната добавка Е951, к.м.). Последният, между другото, е 180 пъти по-сладък от захарта и практически не съдържа калории (4 кал/г), и за това някои го считат за безопасен. Но не е така, защото при болните от захарен диабет, а също на желаещите да отслабнат, употребата му води до завуалирано разрушаване на организма. Работата е в това, че аспартамът е химичен агент, който съдържа в себе си подсластителя аспартам, нишесте, Л-леуцин, сгъстител-сол, карбоксилметил, целулоза. Една таблетка аспартам има маса колкото 1 късче захар от 4,5-5 г, и не се препоръчва на болни от фенилкетонурия (генетично заболяване, допълнително се поинтересувайте за това заболяване, особено ако се готвите да създадете поколение, к.м.). В дебелото черво аспартамът се разпада на две аминокиселини - аспартат и фенилаланин - и  метилов спирт, който уж черният дроб превръщал в нетоксичен продукт (?). Механизмът на действие е следният: сладкият вкус през съответните рецептори предизвиква «мозъчна реакция» в главата на употребяващия аспартама (Е951, к.м.), в резултат на което мозъкът изпраща сигнал за прекратяване на изработването на захар и за подготовка за приемане на нова порция храна, а панкреаса — за изработване на инсулин за поддържане на физиологичното ниво на захарта в кръвта. Но храната – я няма, и черният дроб прекратява изработването на захарта от въглехидратите и белтъчините, като използва достъпното за преобразоване в захар метаболично гориво, което, на свой ред, довежда до появата на апетит, и вместо отслабване, организмът натрупва маса / тегло.

   Учените са установили, че когато изпитваните са приемали аспартам (за разлика от захарта), те, до около 90 минути, са продължавали да усещат остатъчно чувство на глад. Сладкият вкус, в такива случаи, заставя мозъка да програмира черния дроб за запазване, а не за разходване на захарта. Ако не постъпва храна, то е естествено чувството да се желае нещо да се похапне, и колкото повече получавате удоволствие от сладкото, без да постъпват някакви калории, толкова повече ви иска да ядете. Удовлетворявайки прищявката си да получавате сладко «без пари», както се казва ( в Русия, по д-р Неумивакин, к.м.), като се използват допинги, във вид на изкуствени напитки и вещества, като аспартам, захарин, кафе, чай, алкохол и др,, нашата цивилизация оказва  меча услуга на човека и с щедра ръка му “предоставя” възможност за допълнителни страдания, а на производителите носи тлъсти печалби.

   Прекрасен естествен захарозаменител е растението / билката стевия. Това е трева (срещаща се в естествен вид в Парагвай и съседните им райони на Бразилия, к.м.), която в естествената си форма е приблизително от 1 до 15 пъти по-сладка от обикновената захар. Екстрактите от нея са до 100-300 пъти по-сладки от захарта. Използването на стевия в качеството й на подсладител не предизвиква никакви странични ефекти.

   Между другото, обърнете внимание на един от най-простите диагностични тестове за диабет. Известно е, че сълзата на здравия човек е солена, а у тези, в които се развива диабет, тя е сладка. Установите ли това, незабавно преминавайте на ритъм и стил на живот, съобразен със спазването на препоръките, дадени в текстовете на този блог (, които са само и изключително в съответствие с цитираната, в по-преден текст, книга на д-р И. П. Неумивакин, к.м.), и разбира се, никога не пропускайте да се посъветвате с лекари.

   И още за сълзите. Известно е, че мъжете се “скъпят” на сълзи, докато «железните леди», сдържащи своите емоции, страдат 5-6 пъти по-често от стресове , което при тях по-често води до възникване на кожни и очни болести и повишаване на пото- и слюноотделянето им. Не е излишно да се знае, че децата до 4-я месец нямат сълзи, а чрез своя “вик-плач” те подават сигнал за това, че са гладни, че пеленките им са мокри, че малко им обръщат внимание. Но след 4-я месец сълзите им вече са сигнал за болка или обида. Так че да поплачете не е слабост, а емоционално състояние, при което се изпуска излишната «пара», така вътрешното ви състояние се уравновесява с въздействащите му фактори. Както ви става известно, сълзите са също един от аспектите на здравето, достатъчно е само те да бъдат адекватна реакция, защото в противен случай това вече е невроза.

   Диабет  вече се диагностира даже при бозаещо кърмаче на гърдите на майката. В последно време,  докторите са обърнали внимание на това, че при бозаещите кърмачета, на които е давано краве мляко за докърмяне, трябва да им се провокира развитие на захарен диабет, за да им се изработят съответстващите антитела. Обяснения за това за сега няма, макар преди 10-15 години не е наблюдавана подобна картина. Тук немалка роля, е возможно да играят комплекс от фактори.

   Най-критичното време за развитие на захарен диабет при децата  се пада на периода на половото им узряване. В този период протичат големи хормонални изменения, които изискват много захар, и единственият орган, който отговаря за нормата на захарта в кръвта, е панкреаса, но когато се наруши режима на хранене на младия организъм и начина на живот, той, панкреасът, не може да издържи на такова напряжение и се «чупи», а намаляването на изработването на инсулин— това е захарен диабет, и захарта, която не се усвоява, се отделя с урината: което означава жажда, отслабване при «добро» хранене, отпадналост, даже загуба на съзнание. Д-р И. П. Неумивакин призовава да не се лекувате  при случайни хора, различен род екстрасенси, те няма да ви помогнат. Даже въвежденето на бета-клетки не би могло да ви излекува от това опасно заболяване. Заедно с това е забелязано, че тези боледуващи, които са се научили да преодоляват трудности, а всяко страдание изостря разума, ставяйки волеви, целеустремени хора, са постигнали големи успехи. Само не се подавайте на паниката, а се придържайте към препоръките, дадени в текстовете по спомената книга на д-р Неумивакин на този блог, и съветите на лекарите-ендокринолози.

   Запомнете! Заедно  с очистването на черния дроб върви и очистване и на панкреаса, тъй като, фактически, те работят в тандем, и ако се нарушат функции на един от тях, това се отразява на другия. Ето няколко рецепти, които ще ви помогнат в борбата с диабета:

   • Очиствана на дебелото черво, черния дроб и едновременно на панкреаса, а също спазване на правилата за хранене.

   • Изплакнете коприва, изсушете я на сянка, разрошете я и я разбъркайте, накълцайте я и я сложете в платнена торбичка. Напълнете с нея 0,5 литрова бутилка до половината и залейте с водка / ракия, оставете я да кисне 5-7 дни, излейте всичко, изцедете с изстискване и вземайте по 1 суп. лъжица 3 пъти преди ядене.

   • Артишокът е  прекрасно средство за нормализиране на работата  на СЧТ, оказва слабително действие, понижава захарта в кръвта. Яде се в суров вид както отделно, така и със салати, ежедневно по 7 броя със средна величина.

   • Черника* – вид синя боровинка Vaccнnium myrtнllus, голубика –
вид синя боровинка  Vaccinium uliginosum L., брусника – вид
червена боровинка  Vaccнnium vнtis-idaйa, клюква – вид червена
боровинка Oxycуccus (*първите имена са на руски език, тъй като
те не са много познати на българските читатели, к.м.),  притежават
много добри захаропонижаващи свойства заради наличието в тях
на миртилин (алкалоид, който понижава риска при въглехидратния
обмен и възпалението на пикочната система, к.м.). Може да се
използват и листата им: на 1 л кипяща вода шепа листа. Държат се
3 минути, снемат от огъня, отцежда се и се изстисква и се пие по
1/2 чаша 3 пъти на ден преди храна.

   • Смлян корен от репей, клонче с листа от боб, листа от споменатите
боровинки  (черника, брусника, клюква), френско грозде (, което имате)
в равни количества се смесват. 3 чаши от сместа се заливат 3 чаши
вряла вода, сместта се държи 8-10 часа се в термос, допълнитено
добре ври 5 минути, изцежда се, изстисква се и се вземат по 2-3 суп.
лъжици 3 пъти преди храна.

   • По 3 части от корени на глухарче и репей и по 4 части коприва, плодове
от шипка, горната част на цъфтящ овес се смесват, смилат и смесват се
добре; 2 суп. лъжици от сместа се сипват в 0,5 л вряща вода, кипят силно
30 минути под капак, след това се държи на слаб огън 10 минути, процежда
се, приема се 2-3 пъти по 1/2 чаша след ядене. Наблюдавано е, че ако се
приема по 1 суп. лъжица коприва, няма да има никакви последствия (тя
насърчава съсирването на кръвта).

   • Не забравяйе за фибрите (зелето, тиозахаридите в чесъна, хряна, ряпата, репичките и др.), които нормализат работата на дебелото черво, оказват лечебно въздействие при диабет, атеросклероза, варикозно разширени вени, камъни в
черния дроб, бъбреците и укрепват защитните сили на организма.

   • Смелете (15 броя) дафинови листа, залейте ги с 3 чаши вряла вода, оставете
ги да киснат 3 часа в термос. Ако измерената захар е до 12 единици, то трябва да пиете 30-40 минути до хранене З пъти на ден по 100 мл, ако е повече – по 200 мл в продължение на 2-3 месеца. Прекъсване от 1 месец.

   • Сутрин и вечер 30 минути до хранене изпивайте по една чаша айрян (кисел) с 1-2 суп. лъжици зърна от елда. Елдата е една от зърнените храни, които нормализират работата на черния дроб и панкреаса заради наличието в нея на много от необходимите елементи за организма.

   • Листата от диви ягоди представляват леко противодиабетично средство. По време на бране на диви ягоди изберете силните, зелени листа, сложете ги на чиста хартия и ги изсушете на сянка, разтрийте ги и ги сложете в стеклено шише с плътна запушалка. На 1-2 суп. лъжици от изсушените зелени листа, добре стрити (или 20 г изсушени листа), изсипете една чаша вряла вода, оставете ги да се задушават 20 минути, след това се изцеждат, изстискват и отватара се пие на малки глътки: покрай легкото захаропонижаващо действие тя оказва и пикочогонен ефект, помага и за извеждане на соли от организма, понижава кръвното налягане, нормализира сърдечния ритъм при инфаркти; тя е и средство за профилактика на подаграта, образуването на камъни в черния дроб и бъбреците.

   • При употреба на пикантни подправки: лютив червен пипер, коприва, пелин, вратига и други —работата на черния дроб, панкреаса, лигавицата на СЧТ се подобрява, съществено се понижава количествота на захарта в кръвта и се  отстраняват последиците от инфаркти (аритмии), инсулти.

   • Залейте с 1 чаша вода преградките на ядките от 15-20 орехи, варете ги 10 минути. Разделете дозата на 3 части, и ги изпийте за един ден.

   • Без активни упражнения, особенно без такива които са насочени към укрепване на мускулите на живота и гърба, диабетът не може да се излекува, за което подробно  разказва в книгата си «Пути избавления от болезней: гипертония, диабет...» уважаваният д-р И. П. Неумивакин (има я само на руски език и може да се намери в мрежата, к.м.). (край)

 

 

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 351345
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930