Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2012 18:57 - ОЧИСТВАНЕ НА СТАВИТЕ И ЛЕЧЕНИЕ НАРУШЕНИЯТА ПРИ ОБМЕННИТЕ ПРОЦЕСИ 3
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 6466 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.11.2012 18:16


(продължение)

Очистването на ставите се извършва само след като сте си очистили черния дроб!

 

·      При много редките и тежки заболявания – васкулит / по-специално ревмоваскулит/ (много редки заболявания на кръвоносните съдове, второто е на мозъчните кръвоносни съдове) използувайте изпитаните лечебни начини от народни лечители с пчели (Внимание! Процедурата се прилага само, ако не сте алергични към ухапване от пчела/оса). Започва се с 1 пчела, като след ужилването жилото се държи 10-20 с. Постепено на всеки 1-2 дни броят им се довежда до 12 (минимум 6), сутрин 3 вечер 3 и в обратен ред отново се стига до 1.

·      При установени коремни сраствания.  Вземете 1 суп лъжица ленено семе, завържете я в марля и подръжте 2-3 мин в кипяща вода. Поизцедете марлята и я положете върху болното място. Понесете горещото, но не допускайте да се изгорите. Покрийте марлята с широко парче от плат и легнете да поспите. Тази процедура направете 7 дни по ред. Методът е достатъчно ефективен, особено при скоровъзникнали сраствания.

     Нашият организъм има  много начини да се очиства от възникналите завалени с шлаки места в него, в частност и чрез устата. Запознатият със съответните симптоми лекар, след огледа на устната ви кухина, може да ви каже достатъчно много за състоянието на здравето ви.  

 

    При дъвчене и всмукване в нея протича активизация на работата на три двойки слюнчени и други жлези, чиито основни функции са отделянето на продукти на обмяната на веществата от кръвта: токсини и киселини, за чиято сметка се активизират и подобряват обменните процеси и газообмена. Освен това, те отделят специфични вещества (лизоци, муцин), който играят значителна роля в пусковия механизъм  на дъвчене на храната. Този процес напомня за филтрацията,  свооеобразно очистване за сметка на увеличеното 3-4 пъти количество кръв, което преминава през жлезите. Начинът за очистването се състои в следното: вземете 1 суп. лъжица растително масло/олио, добавете му 3-5 капки сок от лимон (боровинки, френско грозде) и го смучете като бонбон в предната част на устата си, но в никакъв случай не гълтайте от маслото. От начало то ще бъде гъсто, после ще побелее като мляко, което задължително трябва да изплюете, тъй като то вече е много “инфектирано” / заразено. Периодичното прилагане на тази процедура, значително ще подобри състоянието ви. Колко често да я правите? Може всеки ден, а тежко или хронично болните – 2 пъти на ден до подобряване на общото им самочувствие, което настъпва от 3-я до 7-я ден.

·      Добра рецепта за очистване на завали от шлаки при остеохондроза е следната: в кофа топла вода изсипете 1 ч лъжичка “син камък”/ меден сулфат (има киселинни свойства!!!) и добавете 100-150 г сол (най-добре е морска или крупа сол). Налейте 5-6 такива кофи във вана или друг подходящ съд ,  за лягане в него, и легнете там за 30-40 минути. Без да се изтривате се обвийте с чаршаф. След 1 час се измийте с топла вода без сапун или друго миещо вещество. Направете 7-10 такива процедури.

·      Друга много ефикасна процедури за очистване от завали на шлаки (,но предварително трябва да сте очистили чревния тракт и черния си дроб) е тази: подгответе 6 чаши с по 2 суп. лъжици ориз и ги налейте с вода. След едно денонощие ги промийте и отново ги налейте с вода, а оризът от първата чаша варете в безсолна вода 4-5 мин и 20 мин след това го отцедете и сутринта го изяжте на гладно. До тогава може да пиете колкото си искате вода, но след изяждането на ориза 4 часа не трябва нито да ядете нещо, нито да пиете. В тази чаша пак поставете 2 суп. лъжици ориз и налейте вода. Следващия ден постъпете така с втората чаша, третия ден – с третата и т.н. От  шестия ден вече ще ядете 6 дни киснат ориз и така в продължение на месец. Не е приятно яденето на такъв ориз, но след това ще почувствате какво значи истинско здраве. Към ориза може да добавяте копър или магданоз.

·      Една старинна рецепта за очистване от завали с шлаки, практически на всички органи и системи на организма, били те на СЧТ или сърдечно-съдовата система, е следната: заквасете 1,5 л домашно краве мляко ( забележка : Д-р Неумивакин препоръчва заквасването на т.н. “простокваша”, която се различава от българското кисело мляко и една двете нейни  разновидности “ряженка” се приготовя от  прясно кипнато и с пяната мляко и сметана (на 3 части мляко и 1 част закавасена сметана). Сместа се нагрява на парна баня около половин час, а след това й се дават 5-6 часа да "узрее"; другата - “варенек” се приготвя по друг начин ). Горният слой на закваската, където се насъбрал каймака / сметаната, внимателно се отделя от една от стените на съда и по нея в него се “пуска” 300 г мед  и 6 бр. пресни яйца (желателно е от домашни кокошки). Течността не се бълника и разбърка. Тенжерата се покрива и завързва с марля и се оставя 3-4 седмици в кухнята или друго подобно място. Когато яйцата изплуват отгоре на повърхността, тяхната черупка е “изчезнала” / разтворена, те са наедрели като гъши, се обират с кашата от горния плесенясал слой. Приготвят се 3 съда. Яйцата се улават и над един от съдовете пробивате внимателно обвивката на ципата, от която в съда трябва да изтече течния белтък, а жълтъкът с ципата изхвърлете.  Покрийте втория съд с 6 слоя марли и внимателно излейте сурватката в него; а гъстата част изсипете в третия съд. Покрийте последния с един слой марля и го отцедете, а отцеденото (кашата) изсипете в 1-я съд, където са отделени белтъците.  Покрийте съда с марля и го съхранявайте в хладилника. Вземайте от кашата сутрин на гладно отначало по 2 суп. лъжици, а след това по 50 мл. По време на приемането е възможно неприятно усещане на кашата, за това я съчетавайте с чай или желе.

Калцият  има огромна роля за нарушаването на обменните процеси в организма, в частност за развитието на артеросклерозата. Той обаче няма вина за възникването й, тя е на индивида, който подлага храната си на термична обработка и употребяват много твърда вода (с над 20 мг/л калций). Поради това в организма калцият постъпва в неорганична форма, което предизвиква общото натрупване на шлаки. Проследена е пряка връзка между пиенето на мляко и честото възникване на сърдечно-съдови болести (инфаркт, инсулт), а също образуването на камъни в жлъчката и бъбреците. Наред с това има и данни (Англия), че при тези индивиди, които изпиват по 0,5 л прясно мляко на ден, болестите на сърцето спохождат само на 1,2 % от тях, а при непиещите го – това постига само 10 %.

Какво да се прави? Откривателят на известното физиологически полезно гладуване, водещо до дву- и трикратно продължаване на живота и физиологичските (в т.ч. детеродните) функции на остарели животни,  известният ветеринар Сурен Аракелян, предлага следната рецепта за подмладяване.  На 1 килограм телесно тегло на човек се разчита 0,01 г лимонена киселина (или 0,1 мл лимонов сок), 0,01 мл  ментов извлек (1 суп. лъжица мента на водна чаша с 1 / 3 преварена вода, киснене 15 мин, след което течността се отцежда), 2 г мед и 2 мл вода (от тази “талая вода”, чието получаване е описано в текста за “КАК САМИ ДА ПОЛУЧИМ ПОЛЕЗНА ВОДА”). Всичко се смесва и представлява дозата за 6 дни. Препоръката е тази смес да приема така: 3 дни гладуване с ежедневно приемане на 1 / 6 от нея, разделена на закуска, обяд и вечеря, а в останалите 3 дни само за закуска по 2 суп. лъжици с отчитане на схемата на разделното хранене.

Остеохондрозата, както вече ви е известно, е един от проблемите на възрастта. С нея може да се справите с помощта на следната рецепта: смесете равни количества от сок от лимон и 5 % разтвор  на    йод и с него намажете гръбначния си стълб от тила до опашката. Тази смес играе ролята и на диагностична течност: в местата, където има някакъв процес, йодът попива бързо в кожата и на тези места се образуват бели петна. После може да мажете само тях.  Вместо лимонов сок може да се използва сок от клюква (вид руски червени боровинки http://stgetman.narod.ru/klukva.html, http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BB%D1%8E%D0%BA%D0%B2%D0%B0). Сместта се съхранява на тъмно място, а преди използване се разбълниква. Намазването на болните места трябва да се прекрати, когато те престанат да побеляват и 2-3дни започнат да оставят петна от йод. Сместта може да се използува при неврити, радикулити, миозити и артрити.

 

·      Лист от червена боровинка (половин водна чаша на 1 л вода) и 2 суп. лъжици листи от бреза се сваряват и кипят 10 мин, след което киснат 1-2 часа. При остеохондроза и подагра се пие по 1 водна чаша 3-4 пъти дневно. (боледуващите от остри гастрити и язва преди да решат да приложат процедурата е желателно да се консултират с лекуващия / личния  си лекар).

        Остеопорозата, както вече знаете, е едно от сериозните заболявания, което освен всичко друго, се развива съвсем постепенно и неусетно, но пък последствията й са доста сериозни, особено при жените в напреднала възраст. Последното е свързано както с хормонални промени така и с начина на хранене. Скелетът на костната ни система се състои от 99 % калций и 87 % фосфор, нарушаването на чийто баланс ние постоянно провокираме с използването на:  много брашнени, консервирани и бързи храни, колбаси, хамбургери, хляб с месо и т.н. В болшинството си тези храни съдържат много повече фосфор и малко калций, чийто недостатък постоянно се попълва от костите, а това води до образуването на пори в тях.
        Покрай теорията за свободните радикали, която беше формулирана и се появи от скоро, голяма роля в процеса на стареенето играе състоянието на киселинно-алкалното равновесие (КАР). Нормално КАР би трябвало да бъде 7,3 – 7,4 ± 0,35. Всяко движение на тези цифри надолу води до увеличение на киселинността, а нагоре – на алкалността, което води организма до гибел. Голямата роля за подържане на КАР в норма е на калция. На прочелите текста “Остеопорозата …” е известно, че към двадесетата година на човек, количеството на калция в организма достига своя връх. Този капитал, с увеличаване на възрастта, може само да се разходва, ако не се попълва, особено за сметка на растителната храна. (продължение)




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 351478
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930