Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2012 16:30 - ОЧИСТВАНЕ НА СТАВИТЕ И ЛЕЧЕНИЕ НАРУШЕНИЯТА ПРИ ОБМЕННИТЕ ПРОЦЕСИ 2
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 5556 Коментари: 0 Гласове:
1



(продължение)

Очистването на ставите се извършва само след като сте си очистили черния дроб!

·      Добър ефект дава масажа с мед. Медът е уникален по свойствата си: биологично активните вещества в състава му имат голямо проникващо действие, предизвиква естествена биостимулация, усилва работата на клетките, изработването на синовиална течност  и регенерациията/ възстановяването на тъканите. В състава му има много  витамини, минерални вещества, органични киселини и ферменти. Масажът с мед може да се съчетава с апитерапия (през ден по 1-2 пчели ). С  грелка или подходящ плат, намокрен с гореща вода, затопляте съответната става и се разтопява 1 / 2 суп. лъжица мед. Последният се втрива около 5-20 мин в болното място  (рамо, кръста, коляното и т.н.). След това то се покрива с 3-4 слоя марли, прави се компрес, облича се топло бельо и така се престоява 2-3 часа, накрая мястото се измива с топла вода. Процедурата се прави в 10 сеанса,  от които в първите 4-5 дни всеки ден и последните 5-6 – през ден. Ако възникне необходимост за повторен курс, той се прави след  2 седмици.

·      При радикулити и остеохондроза добре въздействат следните процедури:

·      4-5 индийски орехчета се раздробяват на ренде, поставят се в шише с 0,5 л ракия/ водка и 10 дни киснат, завити в  тъмна хартия, като шишето се разклаща периодически.  От този извлек се пие по 1 суп. лъжица 2 пъти на ден 10-15 мин преди хранене. След прекъсване от 2 седмици курсът се повтаря.

·      Замесете тесто от 1 кг ръжено брашно и го пригответе така, като че ще го печете.  3 дни го съхранявайте в хладилник. Болният ляга по корем на подходящо ложе и  областта на кръста се разтрива с терпентин до като дланите на разтриващия се загреят. Това място се покрива със слой от марля, на която се разстила направенето като питка ръжено тесто, върху него се полага непромокаем материал, вълнен шал и болният се завива с одеало. Внимание!  За да не се причинят изгаряния на болния до образуване на мехури, тази “питка” се държи не повече от 15-20 мин. Процедурата се повтаря на следващия и на по-следващия ден, но се държи на кръстта не повече от 10-15 мин и дори по-малко, тъй като тази област на тялото ще бъде  достатъчно много зачервена, но главното е, че ще забравите за радикулита.

·      Намажете болното място с мед, покрийте го с тоалетна хартия, на нея поставете смлени семена от хардал / синап,  покрийте всичко с полиетилен, одеало и престойте с този компрес не повече от 1 час. Следващите два дни тази процедура може да се повтори, но с намалено време до 20-30 минути.

·      Изсушете на сянка зелен живовляк (без корените)  и  поставете 100 г от него  в еймалирана (или от неръждавейка) тенжера, залейте с 8 водни чаши вода и варете 10 мин на слаб огън, след което  оставете живовлека да кисне 12 часа и накрая отцедете отварата. Пийте я на равни порции. Курсът на лечението е 2 седмици и може да се повтори след почивка от 2-3 седмици.

·      Вземете коренче от хрян с размери на малкия пръст на ръката ви и го прекарайте през ситно ренде. Смесете полученото с част от  урината си (ако не се гнусите!!!) , положете получената каша на парче от ленена кърпа и я поставете на болното място като компрес и легнете.  Когато мястото престане да “гори” или пари  махнете кърпата с хряна.

·      Отвара от хрян: запълнете половината на бутилка със ситно рендосан хрян, напълнете я с вода и я постявете в хладилник  да престои 10 дни. С получената течност може да си помагате при грип и стоматит (болест на устната кухина), чрез жабурене и задържане в устата, докато концентрацията й намалее; тогава или се гълта, или се изплюва. Използва се и като ранозаздравяващо средство;  за увеличаване на секрецията на жлъчката – по 1 / 2 ч. лъжичка в 50 мл вода.

·      С няколко стърка коприва пет пъти  на ден поудряйте от 2 до 5 пъти областта на кръста. Това може да се прави 2-3 дни.

На вниманието на занимаващите се с масаж и мануална теапия: при сколиоза (изкривяване на гръбначния стълб) и радикулити е полезно при масажа да се втрива масло от ела.

     При  артрози, артрити, ревматизъм и невралгия болните често изпитват болки. За да се отървете от тях:

·      вземете 3 суп. лъжици камфорово масло,  1 суп. лъжица мед, смесете ги и положете сместа на пресен зелев лист и с него покрийте болното място. Увийте го за да стои на топло и дръжте до 4 часа.

При ставни болки добре помагат дъждовните червеи.

·      Изкопайте такива червеи, изплакнете ги добре и ги оставете на топло за да се разтворят / разложат. След това смесете полученото с малко спирт и с него намажете мястото на заболелите стави.

·      При радикулити, вертикална дискова херния (възелчета на Шморл), остеохондроза и други заболявания на гръбначниия стълб, следоперационни  цикатрикси (белези).  Вземете  станиоловите ленти от коледната елха или нарежете тънки ленти, широки 8-10 см от станиоловата опаковка на шоколад  ( с дебелина 1-1,5 мм). Залепете, на памучна тъкан, мрежа от тези ленти по дължината й на разстоояние 3—4 см и на ширина две от тях, така че да покриват мястото на болката или следоперационни белези / цикатрикси. Добре е тази памучна тъкан да се залепи перпендикуллярно на мястото  за тялото с лейкопласт, така че да започва от здрава и свършва до здрава тъкан. Ако това са области на краката, ръцете, ставите, то тази мрежа да се залепи перпендикулярно на костите. Така поствена да стои там 2-3 седмици. Когато се къпете я снемате и после пак я залепвате. Механизмът на действие на тази мрежа от станиолови ленти не е понятен, но ефектът е доказано полжителен.

·      Келоиди, обикновени белези и контрактура на Дюпуитрен (удебеление в част от дланта под безименния и малкия пръст). Опитайте тази рецепта: изкопайте  корени от змийско мляко (от началото на цъфтежа му до есента), измийте ги, разрежете ги по дължина и с разрязаната част ги залепете към пострадалата част и така там да престоят 8-10 часа. После повторете операцията

     Обърнете внимание и на следното упражнение от кинестезията. Легнете по гръб, свийте краката си в коленете и ги обхванете с ръце. Направете няколко ритмични движения, като че се опивате да си раздалечите коленете, както са стегнати с ръцете ви. С това постигате развитие на мускулно-свързващия апарат в лумбосакралната област на гръбначния стълб (долната част на гърба), което може да ви избави от вертикалната дискова херния (възлите на Шморл) и остеохондрозата в тази част на гръбнака.

·      При вертикална дискова херния (възлите на Шморл) народните лечители препоръчват използването на масло от жълтък /жълтъчно масло/, което се подготвя по описания по-долу начин. Вземете твърдо сварено яйце, разрежете го по дължина, нанижете двете половини на гвоздей, така че жълтъка да се допира и слепва. Вземете блюдо и над него поставете така подготвеното яйце и започнете да го подгрявате със свещ или друго подходящо средство. По време на нагряването от разреза  на яйцето ще потекат маслени капки. Събират се  във флаконче и при необходимост да се приемат по 3-5 капки 3 пъти на ден не по-малко от 3 седмици. Прекъснете за 10 дни и още един път изкарайте курса.

·      Пъпна херния (излизане на някакъв орган от пъпния пръстен). Отцежда се 1 суп. лъжица от коластра / майчино мляко (може и краве), в нея се капва 1 капка терпентин и се дава на малкото дете сутрин и вечер и със същото мляко се намазва мястото на хернията.

·      Ако такава херния се наблюдава при възрастен човек, то в 50 мл мляко се сипват 5-7 капки от терпентин. От него се пие по 2 капки на гладно сутрин и вечер и се намазва мястото на хернията.

 

·      Ускоряването на процеса на лечение на пъпната херния може да се приложи следния начин. Пригответе лейкопласт с ширина и дължина, превишаващи 1,5 пъти площта на хернията, като дължината трябва да е по-голяма от ширината.  Направете от памук топче с размерите на череша (за възрастен човек топчето трябва да бъде по-голямо). На мястото на хернията поставете направеното  памучно топче. От двете страни на хернията изтеглете по 2-3 см от кожата и я съединете над хернията, така че гънката  да бъде по  дължината на корема, и отгоре залепете подготвения лейкопласт. Най-добре е тази операция да се прави от двама души, единият да изтегля и стяга кожата, а другият да залепва лейкопластта. По време на водни процедури лепенката не бива да се снема, а ако това стане, отново да се залепи. (продължава)





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 352451
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930