Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2012 21:00 - КОЛКО И КАКВА ВОДА ДА ПИЕМ
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 5299 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.10.2012 11:15



Да припомним : известният ви, от по-преден текст, ирански лекар д-р Фирейдон Батмангхелидж / Dr. Fereydoon Batmanghelidj, препоръчва да се пие вода с разчета 2,8 л на 90 кг телесно тегло или около 30 мл на 1 кг. Народният лечител П. Борбат препоръчва водата да бъде 4 % от теглото на човека. Който проявява интерес може да потърси и други мнения и обосноваването им.

 

Д-р  Неумивакин съобщава, че в дългогодишната си успешна практика, е  изхождал от правилото, човек с тегло 50–60 кг ежедневно трябва да пие не по-малко от  1,5 л вода, а със  заболевания  на ставите  и до 2 л, а при тегло над 70 кг — не по-малко 2 л.

Какви са съображенията му за разчет за количеството от 2 л? При средно телесно тегло 70 кг,  за денонощие човек в покой с урината си отделя средно около 1 л течност, с фекалите - още 100 мл. За сметка на изпаренията и дифузия от поверхността на кожата му и от издишвания въздух се губят още 900 мл. Всичко 2 л вода, която е необходимо да се възстанови.

Покрай току що споменатото, при преработката на храната крайните продукти, както е известно, са въглеродния двуокис/диоксид, глюкоза и вода. При нормалното хранене отделящата се вода е около 300 мл. При физически натоварвания е естествено увеличиването на  величината на разхода на течности. За това за да се компенсират тези загуби от течностите в организма трябва да се употребява подсолена вода.

Следва също да се има пред вид, че природата е постъпила мъдро: 3/4 плодовете и зеленчуците имат алкален характер, 1/4 - киселинен. Ако човек, яде от тях (включително и употребява техните сокове) до 60–70 % от ежедневния си порцион, и така той ще се снабди своя организъм  с 1 л  и повече, физиологична и структурирана вода (която се съдържаща се в тях), а така също и с фибри, които допълнително очистват организма.

А такива вещества, като натрий, калий, калций, желязо, манган, които влизат в съставяа им, се отнасят към алкалните елементи, чиито окиси във вода образуват хидроокиси, известни като основи. Когато тези вещества взаимодействат с водата, тя допълнително се разпада с отделяне на молекулярен и атомарен кислород, който действа оздравително на клетките ни и нормализира обменните процеси в тях.

Пиенето на вода, казва той, от само себе си, е най-доброто, защото:   като вземете щипка (или на върха на чаена лъжичк) сол в устата си и я изпиете с чаша вода, в която е добавено 10–15 капки 3 %-ен водороден прекиси / кислородна вода/, и най-добре е веднага, по същия начин, да изпиете още една чаша вода, скоро след това ще почувствате, че да се пие таква вода даже е приятно.”

Това е необходимо, от една страна, за да попълните, в достатъчна степен, водата, която по време на съня ви, е  употребена от организма за отстраняване на продуктите от метаболизма, а от друга - да разредите и отделите гъстата жлъч, която е станала такава през нощта в жлъчката ви. Тя, както вероятно знаете, е основният източник за образуване на камъни в нея.

“Пиенето на вода, препоръчва д-р Неумивакин,  е желателно да започва сутрин от 5 до 7 часа местно време, в периода на  активната работа на жлъчката.(В традиционната китайска медицина се счита за активен периода на функциониране на  жлъчния канал през местното астрономическо време от 23:00 до 01:00 ч) И което не е маловажно: пиенето сутрин на гладно на 2 чаши вода отстранява запичането. Останалата вода, до 1,5–2 л, трябва да се изпива в през деня също на гладно.”

Не забравяйте, че такава вода преди всичко е продукт, който ни служи за храна и към който трябва да се отнасяме почтително. “10–15 минути след приемането й, за което време се превръща с необходимата структура и в съответното енергийно състояние”, тя  започва да работи като електролит, антиоксидант и разтворител на всички уринокисели и други образувания, които са се насъбрали в задръстения организъм. “На  ден  общото количество сол не трябва да превишава 2–3 г.” Ако  отчетете, че физиологичният разтвор, който храни нашия организъм, е с концентрация от  0,9 %, приетото количество сол практически не носи никаква вреда за организма ни. “За това през дня, особено когато почувствате глад , изпийте 1/2 или 1 чаша подсолена вода, добавяйки в нея 5-10 капки 3 %-ен водороден перекис (ако не ви причинява  дискомфорт), и желанието за похапване ще премине след 30–50 минути.” Това е особено важно за хора с излишно тегло, което на фона на физическа активност, бързо ще урегулира теглото ви без всякакви добавки или начини за отслабване.

С желанието ни да ядем и пием се занимава, както вече знаете, регулаторът хистамин. В случай, че усетите изсъхване в устата, значи той вече е произведен в организма в необходимите количества,  и тогава обикновено ви се приисква нещо да му похапнете и го правите. В това се крие и грешката ни, тъй като това изсъхване се появява в действителност по време или след ядене. Ето  защо след храненето пием много течности, за да овлажним и разредим, с една дума да “прекараме през гърлото”, сухата храна. Но се оказва, че сами си причиняваме вреда! Защо! Разреждайки я с тези течности след поемането й, сами намаляваме концентрациите на отделяните от организма ни сокове/секрети, които я обработват в СЧТ. Те  вече не са в достатъчни количества и концентрации за пълноценното й преработване и в резултат на това, тя започва да ферментира и гние в организма ни, с всички проитичащи последици от това. В такъв случай,  утолявайте лъжливото чувство за глад не с храна, а с вода.

Ако организъмът е “напит” добре с вода, то сами може да оцените достатъчността й по цвета на урината: тя трябва да е безцветна, безвкусна (безсолна), както обикновената вода, без миризма. Ако организмът ни не е много силно обезводен, урината е жълта, а най-опасно е, ако тя е с оранжев цвят или мътна, солена и горчива или мирише. Практиката показва, че да се лекуват такива болни, докато не се нормализира водният баланс на организма, неговото кислелинно-алкално равновесие, е безполезно.

Който е посещавал Средна Азии, вероятно е забелязал, че когато там почнат да пият чай (или се лекуват с него), първо извършват като че ли тайнство: няколко пъти преливат горещия чай от чашка в чашка. Защо го правят? Водата, която  пада от високо на дъното на чашката, «се разхлабва» и се насища с кислород, в това число и атомарен (както близо до водопад). След такова пиене на чай се чувствате заредени с бодрост, а получавате и добър  пикочогонен ефект.

 

А сега за тези, които страдат от заболявания на сърдечно-съдовата система, СЧТ, белите дробове и др., д-р Умивакин препоръчва следната ежедневна процедура:         

 

 

 

· От  вечера си налейете една чаша с вода и я покрийте със салфетка.

 

· До нея поставете още една празна със същия обем.

 

·  Сутринта , като се събудите до 7 ч  по местното време, вземете пълната чаша в едната ръка, а празната – в другата.

 

· Вдигнете чашата с вода, колкото можете по-високо над празната и едновременно почнете да преливате водата в празната чаша и така направете 30 пъти.

 

· От начало водата ще се разплисква, след това всичко се нормализира.

· И накрая изпийте с малки глътки останала в чашата вода.

После, ако искате вярвайте, ако искате не, но от главоболие, гадене/повръщане и много други такива проблеми ще сте се отървали. Разбира се, не е лошо да капнете в останалата вода 5-10 капки водороден перекис/кислородна вода, която  я прави не само физиологично чиста, но и отделя атомарен кислород.

Няколко доводи на д-р Неумивакин за опита му от използването на водородния прекис / кислородната вода / с водата за пиене.

“На чаша вода, пише той, аз добавям от 5 до 10 капки водороден прекис, което дава по-изразен полезен ефект за здравословното ми състояниие, тъй като кислородът винаги не достига в организма ни. Ако помните, че раковите клетки живеят само в безкислородна среда и там, където в клетките водата е малко, то даже този прием ще помага, за сметка на активацията на работата на клетките на организма, всички патологични клетки, в това число и раковите, а така също да бъдат унищожени и всички, заселили се в организма ни, паразити.

Препоръчвам също във всяка чаша да се капват по 5-10 капки водороден перекис, защото прави водата  стерилна и наситена с кислород. Получава се така, че ако изпиете 5 чаши с такава вода, общото количество приет перекис ще бъде 50 капки, за 10 чаши — 100 капки, и както е показала практиката, това е напълно допустимо.” ( 15 капки около 1 мл, к.м.)

 

Ако разгледаме водата от гледна точка на физиката, то при удар и звуково воздействие (гръм, камбанен звън и т.н.) молекулите й претърпяват макар и нищожно, известно разпадане на: атомарен кислород, озон, водород, хидроксилни групи. Явлението е известно като дисоциация. Какво следва от това?

Водородът е много летлив газ и бързо напуска водата, както и част от кислорода, озонът се разпада на молекулярен и атомарен кислород, и оставащата част от кислорода, бързо се обединява, в вид на хидроксилни групи, образува се водороден прекис. Известно е, че водородният прекис в една или друга мяра присътства във всяка вода. Най-малко количество от него във всички известни нейни структури, се съдържа в дистилираната вода, водата от сняг — съдържа 10 пъти повече, тази от леда —15 пъти повече, а в тази след бури, светкавици и гръмотевици относителното му тегло е повече от 300 пъти.

Водородният прекис е един от най-силните антиоксиданти, който доокислявайки недоокислените вещества, прави така, че киселата среда (която «обичат» онкологичните клетки) се алкализира, и по такъв начин хомеостазисът се възстановява, т.е. възстановява се киселино-алкалното равновесие, а следователно  и организмът оздравява.

Накрая на този текст един интересен факт. Навремето преди бури в селата и по кошарите умните стопани винаги са покривали съдовете с издоено мляко с черги, стари дебели дрехи или завивки, создавайки така своеобразна звукова изолация, и млякото не се прокисвало. (продължава)





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 352428
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930