Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2012 11:56 - ОСИГУРЯВАНЕТО НА ОРГАНИЗМА С ВОДА
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 4692 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 04.10.2012 22:15


«Не трябва да се каже, че ти си необходима. Ти си самия живот. Ти си най- голямото богатство на света», това е написал А. Сент-Екзюпери за водата. Към водата трябва да се отнасяме така както към всеки друг хранителен продукт, но знаейки и помнейки, че тя е един от най-важните енергоносители, а след кислорода, тя е втората главна съставляваща на организма ни. Не напразно казват, че водата, това е нашия живот.

Всички обменни процеси, доставянето на хранителни вещества и отстраняването на продуктите от жизнената дейност на клетките се извършва от течностният «конвейер», водата в организма ни. Живият ни организъм е своеобразен течен кристал. Развитието и здравето на всичко живо, напълно зависи от качеството на работа на този течностен «конвейер», от неговата структура, чистота, втечнимост и биологична активност на водата, като основен  източник на енергия. Чистата природна вода на нашата Земя,  както твърди МЗО, практически вече я няма повече  от 21 години, а в индустриалните райони в неочистената вода понякога е опасно даже да се изперат дрехите. Даже водата на ез. Байкал, най-чистият източник на здравословна вода, е подложена на замърсяване поради хищническо застрояване около езерото.

Трябва  винаги да помним, че качеството на водата, влияе на нашето здраве. Оказва се, че от това, което пием, зависи не само нашето здраве, но и генотипът на човешката популация. Не е необходимо да убиват никого, а той просто да пие неподходяща за здравето му вода. За това съдейства  постоянното влошаване на екологичната обстановка с бактериални, химически и други замърсявания, което принуждава да се използва хлор за обеззаразяване на водата. При пиене на такава вода, в това число и прекипяла, се образува производния на хлора — диоксин. Той бавно се натрупва в организма  и просто унищожава нашите имунна, ендокринна, репродуктивна и други функции  на организма ни, да не говорим, че ние понякога пием ръждива вода.

Насочането на вниманието ни към водата и на нейната важност за вътрешното состояние на всеки човек е свързано със следните обстоятелства. Работата е в това, че нашият организъм, ако го разглеждаме в неговата цялост, се състои от двете съставляващи: органите, които се занимават със специфична дейност, били те стомах, сърце, мозък и др., и свързващото ги - съединителните тъкани. Последните са представни от течностна  част (кръв, лимфа, междутъканна, вътрешни кухини, гръбначния мозък), студенобразна част (очните лещи, стъкловидното тяло на очите, ставите), влакнеста част (мускулните тъкани) и твърда част (кости, хрущяли). Влакнестите съединители тъкани пронизват цялото ни тяло и съдържат междуклетъчно вещество – клетки съединени в мрежа, които се явяват най-голямата филтрационна система, сьбираща в себе си всички отработени от клетките вещества и с помощта на лимфата ги доставят в главния филтрационен център — черния дроб. Така тази съединителна тъканна структура обхваща повече от 80 % от общата маса на тялото ни, а в мозъка — повече от 90 %, и имено в нея, а още и в епителната тъкан, лигавицата на вътрешните органи, били те червата или секретиращите органи, лежи в началото на всяка патология. А това ендоекологично състояние на организма, по мнението на д-р Умивакин, е първопричината за всяко заболеване.

Няколко думи за водоочистването. Съществуващите водоочистващите съоръжения основно очистват водата от естествените замърсявания, като при това се отстраняват и най-опасните високомолекулярни примеси. Като правило, в очиствателните съоръжения на тръбопроводите не се отстраняват или неутрализират нискомолекулярните, които са и  най-токсични замърсявания. За да ползваме повече или по-малко чиста вода, в настоящето ни е развита цяла индустрия, и се получава така: отначало човек прави всичко, за да повреди природното, а след това търси пътища за  оправяне на стореното. Получава се нещо като детска градина, а ние го наричаме цивилизация?!

Природната вода от само себе си представлява хаотично подредени молекули. Съставени от кислород и водород, и за да започне да “работи” в организма ни, е необходимо да й се придаде структурната форма, или матрицата, която напомня на формулата на леда. Само такава вода може да  пренася енергия. Нашият организъм , както и всички живи същества, в това число и микробите и вирусите, се състои  от 2/3 вода, а в мозъка ни съдържанието й е до 90 %. Подържането на постоянство във вътрешната среда, в това число и на водната, е главното условие за нормалното протичане на живота ни, нарушенията  водят до заболявания.

За да се придадат необходимите свойства на водата, и от това в организма ни химичните и другите реакции да протичат нормално, трябва да се изразходи определено количество енергия. Счита се, че за превръщането на  1 л вода  в структурирана форма се изискват до 25 ккал/ 0,03 kwh енергия.

Биологичната информация — «паметта» на водата се съдържа в кристалните й структури. Оказва се, че в природата съществуват около 50 разновидности вода, които може да се отличат по формата на кристалите: снежинки, ледени кристалчета, ледени висулки, топченца и т.н. Най-физиологичната вода за организма ни, е тази която се съдържа в растителната храна, соковете, плодовете. Такива свойства притежава и водата от топящ се сняг и лед.

Мнозина се увличат по минералните води независимо от това, дали имат или нямат съответните болести. Минералните води, в чиито състав влизат както неорганични, така и органични соли с алкална или киселинна реакция, биологично активни вещества, въглероден двуокис/диоксид, преди да стигнат до изворите си и от там до нас, обикновено преминават през различни слоеве земя, през въздействието на електромагнитни и други полета, и за това те имат своите положителни и отрицателни показания. В редица случай минералната  вода ще ви помогне да си подобрите обмените процеси, да си възстановите кислинно-алкалното равновесие, да си нормализирате функциите  на стомашно-чревния тракт и т.н. Заедно с това, тяхното безсмислено използване може да влоши състоянието на здравето ви, особено при продължителната им употреба.

Известният П. Брегг след педесетата си година пиел само дистилирана вода и съветвал и другите да го правят. По мнение   на д-р Умивакин, това не трябва да се прави, и ето защо. В естествената вода има, макар и в нищожни количества, важни за организма ни примеси, енергия, а в дистилирааната вода те вече отсъстват, което е по-добро за водата, която ние обикновено пием.

В отличие от някои страни, където водата се озонира, у нас се хлорира, което е вредно за здравето ни. Хлорът, в организма ни се съединява с органичните вещества, образува отрова, особен род на разновидност на диоксина, и макар то да е малко, постепенно се натрупва в нас, като предизвиква отравяне на организма ни. Покрай това, хлорът предизвиква корозия на железните водопроводни тръби, и в допълнение, към казаното, пием и ръждива вода. Освен споменатато, във водата има и много соли на калция, които при кипенето й падат като неразтворима утайка на дъното на съда (в бойлера се образува накип с желтеникав цвят, а ако има и кафеникав, означава и наличие на железни соли). При употребата на кафе и чай, приготовени с такава вода, тези соли попадат в организма и предизвикват неговото задръстване и, съответветно, различни заболявания : атеросклероза, артроза, остеохондроза, камъни в черния дроб, бъбреците и т.н.

Много пък употребяват само прекипена вода. Но се оказва, че при кипенето вредните свойства на хлора се увеличават, той преминава в трихалогенметан — канцерогено вещество, което, например, при къпане във  вана се адсорбира в обезмаслената ни,  от сапуна или шампуана, кожа.

Какво да се направи, за да се съкратят дори и малките енергозагуби за преработването на водата? Трябва малко да се потрудите и полезната вода ще ви стане достъпна.(продължава)





Гласувай:
1



1. kolevdobri - Последно,
02.10.2012 14:04
Не разбрах каква вода препоръчвате да пием. Пол Брег наиснита е "сгрешил" като е пил дестилирана вода. Ако е пил и друга вода, щеше да поживее повече от 96 години. Също така, ако беше пил и друга вода, нямаше да го тресне дъската, наречена сърф и нямаше да умре. От дестилираната вода ще да е.
цитирай
2. sandlih - на вниманието на уважаемия "kolevdobri"
02.10.2012 15:07
@kolevdobri > Живот и здраве, ще стигнем и до отговора на въпроса Ви. Покойният ми ..., лека му пръст, доживя повече от 96 г., но колкото червено вино е изпил, докато можеше, и колкото много захар, сол, оцет и горнооряховски суджук е преминал през неговия СЧТ за тези години, като не е лежал и един ден на болнично легло до като беше жив, само той си знае. Аз бях свидетел на това повече от 10 години. И сега като чуя или прочета нещо за вредата от прекомерната употреба на солта, захарта, оцета и такива студено консервирани храни като суджука и с очите съм видял тяхната "вреда", освен да изпратя на авторите една "благословия", друго не ми идва на ум.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 352403
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930