Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2012 22:22 - ПРАВИЛНОТО ХРАНЕНЕ И РАБОТАТА НА СЧТ 2
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 1650 Коментари: 0 Гласове:
0



И така, да обобщим.

СЧТ е място за дислокация на:

*        3/4 от всички елементи на имунната система, отговорни за «въвеждане на реда» в организма;

*        Повече от 20 собствени хормони, от които зависи работата на цялата хормонална система;

*        “стомашния мозък”, който регулира всичко в сложната работа на СЧТ и взаимовръзката с главния мозък;

*        Повече от 500 вида микроби, които извършват преработването и синтезират биологически активните вещества, разрушават и евакуират вредните;

*        особен род коренна система, от чието функционално състояние зависи всек , протичащ в организма ни, процес.

Образуването на шлака в организма е вследствие на:

*        приемане на консервирана, рафинирана, печено, пушени храни, сладкиши и др., за които при преработването им в усвоими вещества се изисква много кислород, и поради това организмът ни постоянно изпитва кислороден глад (това от своя страна, води до ракови образувания, тъй като те се развиват само в безкислородна среда);

*        лошо сдъвкана храна, разредена по време или след яденето с каквато и да е течност. Понижаването на концентраците на сокове, преработващите храната, на стомаха, черния дроб и панкреаса не им позволява до край да обработят храната. В резултат на това тя гние и се окислява, което също се явява причина за заболявания.

Нарушаване на работата на СЧТ означава:

*        отслабване на имунната, хормоналната и ферментообразуващата ни система;

*        замяна на нормалната ни микрофлора с патологична (дисбактериоза, колити, запеци и т.н.);

*        изменение на електролитния баланс (витамини, микро- и макроелементи), което води до нарушаване на обменните процеси (пораждащи артрит, остеохондроза) и кръвообращението (пораждащо атеросклероза, инфаркт, инсулт и т.н.);

*        изместване и подлагане на натиск на всички органи в гръдната, стомашно-коремната и тазовата области, което води до нарушения във функционирането им;

*        задръстването с отпадъци, в която и да е част на дебелото черво, най-често води до патологични процеси в проектираните на него органи.

Ако се обобщи казаното за храненето, то може да направи следното заключение. Изхождайки от анатомичната особеност на устройството на организма ни, отработената по-голяма част от течностната среда от долните части на тялото, чрез вратната зона, по пътя на събирането на «мърсотията» от дебелото черво, се насочва в черния дроб, а по-малката част от нея, чрез порталната вена се подава директно в дясната част на серцето. По данни от биолокацията, нормално черниият дроб, като детоксикационен орган, трябва да филтрира кръвта както следва: 97– 98 % от количеството й при децата от 5–6 години, 95–96 %, за 5–8 годишните ; 94–95 %, за 8-12 годишните; 92–95 % за младите хора до 20 години, а за хората от следващите възрасти - 90 %. Или иначе казано, ако кръвта, която идва от черния дроб, се очиства в границите на посочените стойности, не представлява никаква опасност за нормалната жизнена дейнос на клетките. Работата е в това, че  много опитни данни свидетелстват, че тези показатели превишават нормата: за малките деца - от 5 до 8 %, за 10-15-годишните — до 12–15 %, всред 20 годишните — 20–25 %, а при по-старите хора - до 35 %.

При споменатата степен на задръстване, отначало настъпват функционални изменения, а след това и патологични. Например, при възрастните - тези превишения  свидетелстват за наличие на хронични заболявания, а по понятнията на официалната медицина — онкология. Сега си представете, че неочистената кръв, през дясната част на сърцето, заедно със замърсената кръв, пристигнала по порталната вена, се отправя в белите дробове. Естествено, что в тях такава кръв много малко се обогатява с кислород (ако това състояние още не се утежнява от пушенето). След това тази “относително чиста” кръв, ако не я наричаме «мръсна», минава през левия бъбрек, а част от нея (до 20 %), през сънните артерии, отива директно в мозъка.

Бъбреците са втория филтър, работещ в напрежен режим, също се задръстват (ето защо там се образуват кистозни образувания: пясък, камъни), след това  «мърсотията» се разпространява по целия организъм. Как бихте реагирали, ако ви предложат да пиете вода с 30–35 % замърсяване, ще пиете ли или ще се откажете? Всички тези клетки започват да работят в такива условия, по пътя на замърсена съдова, венозна мрежа, междуклетъчното пространство, т.е. в условия на състояние, при което лимфната мрежа се «задъхва» от непосилна работа (това има непосредствено отношение към лимфатични и други заболявания). Голяма част от неотделената, през червото и бъбреците, «мърсотия» осяда в съдовете, където има свободно пространство, където образуванията от пикочна киселина  осядат в хранилищата за отпадъци.

Лошо сдъвканата смесена храна, която освен това е пропита с каква да е течност, не може да се преработи от секретите на жлъчния сок поради понижената му, до микроскопични частици, концентрации, което затруднява нейното разграждане в дванадесетопръстника и от секретите на черния дроб и панкреаса, а в дебелото черво тази непреработена храна започва да гние и в такъв вид от там да постъпва в черния дроб, белите дробове, бъбреците, съставите и навсякъде в организма ни. Така ще се получава и става невъзможно да излекувате цялата верига от органи, започвайки с устната кухина,  докато не въведете ред в стомашния си тракт, тъй като тези органи са взаимнозависими един от друг.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 352429
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930