Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2012 14:35 - ХРАНЕНЕТО !!!!
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 1370 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.10.2012 21:51


ХРАНЕНЕТО !!!!
(по дИ.П.Неумивакин създателя на космическата медицина и хранене)

На болшинството пълнолетни хора е известно, че в света съществуват различни системи за хранене. Те се определят както от географските пояси и особености на релефа на териториите, в които живеят хората, от флората и фауната в тях, а така също от религиозни съображения и исторически наслоения. В следващия текст няма да се занимаваме с това, а с популярен и разбираем от всеки грамотен човек език ще се стремим да представим научно доказаните факти за механизма на работа на стомашно-чревния ни тракт и неговата роля в процеса на хранене. С това да спомогнем на любознателния читател да разбере какво става в неговия организъм, когато приема едни или други храни за да си осигурява необходимата енергия за съществуването и възпроизводството си, а и за да изпитва необходимото удоволствие в хода на този ежедневен жизненоважен процес за всеки човек. Започваме с

Влиянието на храната върху здравето

да постигат дълголетие, идва от чревна интоксикация. Въвеждайки в организма на животните на продукти на гниене, извлечени от червата на човека, се достига до ярко изразена склероза на аортата им. Това състояние възниква имено от човешката "чревна интоксикация", която е следствие от по-заседналия начин на живот, използването на рафинирани храни, меса, млечни продукти, липсата на растителни храни в приеманата от нас храна.       Един от главните източници на енергия в тялото ни е храната, която ежедневно приемаме няколко  пъти, независимо от нашата възраст и пол. От тук възниква нейното толкова голямо влияние върху здравето ни! Факт е, че цивилизацията доведе до това, хората все повече да си угаждат на “утробата” т.е. да приготвят все по-високо калорични и вкусни храни, за сметка на кипенето, пърженето, печенето и сладостите. Те, освен другото, са главната причина за неблагоприятните ефекти върху организма ни и поради причината, че стомашно-чревният ни тракт не е пригоден за специфичната обработка на така смесената храна, тъй като всеки продукт изисква съответен подобаващ процес за неговата обработка от страна на стомашно-чревния тракт.
       Един от пионерите на изследванията на обработката на храната в организма на човека, известният руски учен И.П. Павлов, отбелязва в основните си бележки по проучването, че обработката и изваряването” на всяка приета от човека храна се извършва в съответен отдел на стомашно-чревния му тракт с някои храносмилателни сокове, ензими и при определените им концентрации.
         Към  момента има известни около две хиляди различни системи за хранене, но обикновено става така, че в голяма част от тях протича недостигащо или излишно хранене, вследствие на което организмът ни получава не това, от което се нуждае. Най-важното се оказва не това, което ние сме погълнали, а това, което се приема от организма ни.
         Основните видове хранене са смесеното, разделното и вегетарианското. Така че, за много хора може да възниква дилемата смесено или разделно хранене?
 
      Много  учени, в практическата си работа са доказали ефективността на разделното хранене, която с идеите си е изразил И.П.Павлов, и с негова помощ са излекували хиляди хора.
          В действителност, Павлов обосновава принципа на комбиниране на храните, което по-късно Шелтън, допълнително без позоваване на него (или може би той не знае за тези негови идеи), леко трансформирайки  неговата схема, излекува хиляди пациенти. В страната ни, малко хора знаят, че широко известният диетолог от САЩ Бърнард Йенсен, е създал система, основаваща се на факта, че всяка тъкан на човека се храни” с кръв, която от своя страна се “зарежда” с необходимото в чревната ни система (тънкото и дебелото черво). Ако в тях е мръсно, тогава са “мръсни” и нашите кръв, органи и тъкани. Става дума, че на първо място трябва да се грижим за състоянието на чревната си система, за да осигурим ефективност на всяко лечение, а и ежедневното ни здравословно ни състояние. И по-нататък, без да бъде чиста чревната система и своевременно да се отстранява (елиминира) ненужното, не може да има ефективно лечение. В допълнение към червата, със сигурност трябва да се почиства и черния дроб.
         Както твърди известният руски учен Мечников, основната пречка за болшинството от хоратада постигат дълголетие, идва от чревна интоксикация. Въвеждайки в организма на животните на продукти на гниене, извлечени от червата на човека, се достига до ярко изразена склероза на аортата им. Това състояние възниква имено от човешката "чревна интоксикация", която е следствие от по-заседналия начин на живот, използването на рафинирани храни, меса, млечни продукти, липсата на растителни храни в приеманата от нас храна.

          По принцип проверката на работата на стомашно-чревния ни тракт, става с един прост тест. Вземете 1-2 супени лъжици сок от червено цвекло (нека престои с организма ни 1,5-2 часа), и ако след това урината ни се оцвети в червеникаво-кафвеникав цвят, това означава, че нашите червата и черният ни дроб вече не изпълняват ефикасно своите функция за детоксикация и продуктите от разграждането на токсините, попадайки в кръвта и в бъбреците, отравят организма ни  като цяло.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 351646
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930